Wikimedia Norge/Newsletter/2019-11

Other languages:


Wikimedia Norge

Hei, Wikimedia Norge-medlemmer og andre bidragsytere, her er nyhetsbrevet fra Wikimedia Norge for november.

I en uke i oktober, Giellavahkku, ble FNs internasjonale år for urfolksspråk markert over hele landet. Wikimedia Norge fikk nylig tildelt midler fra Sametingets språkmidler til å sammen med Samisk høgskole og Universitetet i Tromsø lage et undervisningsopplegg for studenters bidrag på nordsamisk Wikipedia, eller bidrag med samisk innhold på Wikimedia-prosjektene generelt. Vi har også fått tildelt penger fra Fritt Ord til å sammen med Kartverket dele samiske stedsnavn på Wikidata. På bloggen vår kan du lese mer om dette arbeidet.

Juryarbeidet etter årets Wiki Loves Monuments er over, og de ti vinnerbildene som går videre til den internasjonale delen av konkurransen er lagt opp på vinnersiden på Commons. Gratulerer til alle vinnerne, og tusen takk til alle deltakere og ikke minst jurymedlemmene!

Her følger en oversikt over arrangementer de neste månedene i regi av Wikimedia Norge:

Bodil Biørn og kvinners usynlighet i historien
11. november inviterer Wikimedia Norge og Riksarkivet til et arrangement hos Riksarkivet fra kl 17–19. Historien har ofte blitt skrevet av og for menn. Det gjenspeiles i arkiver, i historiebøker, og på Wikipedia. Hvorfor er det viktig å gjøre kildematerialet med kvinners perspektiv på historien tilgjengelig? Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!
Wikitreff på Litteraturhuset
28. november inviterer Wikimedia Norge til wikitreff på Litteraturhuset i Oslo fra kl 18–19 med Ruth Vatvedt Fjell som innleder.
Fjeld, som i tillegg til å være over middels interessert i banning er professor i leksikografi og opptatt av hvordan språket kan medvirke til å bevare et skjevt kjønnsrollemønster. Wikipedia er en enorm kunnskapsbase der hvem som helst kan bidra. Derfor kan det være betimelig å spørre seg hva språket vi bruker har å si for hvordan kunnskapen blir formidlet?
Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen! Bord er reservert i baren fra kl 19 for dem som etterpå ønsker å fortsette diskusjonen der.
Søknadsfrist for wikistipend
20. november er det søknadsfrist for wikistipend. Du kan søke om støtte til å få dekket ulike utgifter knyttet til å gjennomføre bidrag på Wikimedia-prosjektene.
Fordeling av Retriever-tilganger
20. november fordeles 6 tilganger til Retriever blant aktive bidragsytere på Wikipedia som har bruk for dette verktøyet til å skrive artikler.

Har du glemt å betale medlemsavgift for 2019? Da kan du registrere deg som fortsatt medlem på denne siden.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Twitter!

Dette nyhetsbrevet postes av en bot. Gi tilbakemelding • Abonner eller avslutt abonnement