Wikimedia Norge/Newsletter/2019-08

Other languages:


Wikimedia Norge

Hei, Wikimedia Norge-medlemmer og andre bidragsytere, her er nyhetsbrevet fra Wikimedia Norge for august.

Wikimania 2019 i Stockholm
Denne uka deltar frivillige, ansatte og styremedlemmer fra Wikimedia Norge på den internasjonale konferansen Wikimania, som i år holdes i Stockholm. Vi skal delta med en rekke presentasjoner og en av hovedinnlederne til konferansen er invitert av Wikimedia Norge, Liv Inger Somby. Mer om henne kan du lese i denne bloggposten (finnes også på nordsamisk).
Wiki Loves Monuments
I år arrangeres den internasjonale fotokonkurransen Wiki Loves Monuments for niende gang i Norge. Nytt av året er at det er en egen kategori for bilder av samiske kulturminner. Kriteriene for konkurransen er enkle – bildene må være av registrerte kulturminner i Norge, og må lastes opp i løpet av september 2019, men kan være tatt når som helst. I september vil også månedens konkurranse handle om kulturminner i Norge.
Hålogalandsvegen
Under festivalen Márkomeannu i juli startet Wikimedia Norge underprosjektet Hålogalandsvegen sammen med Várdobáiki samisk senter. Prosjektet går ut på å forbedre artikler relatert til den nye Hålogalandsvegen og steder som ligger i tilknytning til den på bokmål, nynorsk og nordsamisk. Prosjektsiden og lister over relaterte artikler vil oppdateres i løpet av høsten. Skriv deg gjerne på om du er interessert i å bidra (eller bare følge med).
Forskninsdagene 2019
Wikimedia Norge deltar også i år på Forskningsdagene som skjer i regi av Forskningsrådet. Den 24. september kl 17.30 på Kulturhuset i Oslo skal vi ha et arrangement om Avkolonialisering av kunnskap på nett. Vel møtt!

Hold også av datoene 11. oktober for #wikinobel og 27. november for wikitreff på Litteraturhuset. Mer info om disse arrangementene kommer senere.

Har du glemt å betale medlemsavgift for 2019? Da kan du registrere deg som fortsatt medlem på denne siden.

Følg oss gjerne på Facebook, Instagram og Twitter!

Dette nyhetsbrevet postes av en bot. Gi tilbakemelding • Abonner eller avslutt abonnement