Wikimedia Foundation elections/Board elections/2006/Officials/hu

2006 Wikimedia Alapítvány Tanács Választása
Szervezet


A Választási Tisztviselők azok az egyének, akiket a Bizalmi Tanács a Wikimédia hivatalos szavazatainak ellenőrzésére nevezett ki. Ez nem állandó tisztviselői pozíció, és választásról választásra változhat. A pozició kihirdetése után minden Wikimediát használó egyén vállalkozhat a feladatra az Alapítvány-1 levelezőlistáján (Foundation-1 mailing listen. Ezt követően a Tanács egy vagy több tisztviselőt választ a vállalkozók közül.

A választási tisztviselők csakis szerkesztők lehetnek, akik egy vagy több cikket szerkesztettek, a választásban csak elnökökként vehetnek részt, de nem szavazhatnak.

A választási tisztviselők felelősek a szavazati listák pontosságáért, és vigyáznak arra, hogy ún. zoknibábok (sock puppets) ne legyenek a szavazók között. Több nyelvű részlegeket átfogó választások alkalmával a választási tisztviselőknek fordító koordinátorokkal kell együttműködniük, hogy (ha lehet) minden terület kivétel nélkül megkapja a választási értesítéseket. Ők írják elő a választási szabályokat, és ellenőrzik annak betartását, biztosítják, hogy minden szavazó csak egyszer szavazhasson. A választási tisztviselők adnak jelentést a választás eredményéről, és megválaszolnak minden, a választással kapcsolatos kérdést.