Wikimedia Foundation elections/Board elections/2005/FAQ/ca

2005 Eleccions al Consell d'Administració
Organització


Darrera modificació: 17:43, 30 May 2005 (UTC)

Aquest és la pàgina de les Preguntes Més Freqüents (PMF) sobre les Eleccions 2005 al Consell d'Administració.

Vegeu PMF Elecciosn 2004 per accedir al PMF de les eleccions de l'any passat. Per favor, adoneu-vos-en que les respostes que s'han fet allà potser no són vàlides per a les eleccions del 2005. Si teniu cap dubte, afegiu-lo a la pàgina de discussió.

Quina serà l'estructura del Consell?

edit

Hi són cinc consellers, tres dels quals són permanents i poden ser substituïts per votació del Consell (vegeu Article IV, secció 2.1), i dos dels quals són escollits pels membres de la Fundació Wikimedia, és a dir, editors dels projectes de Wikimedia i, a mes, els hi representa.

Quants membres podran ser escollits?

edit

Les eleccions seran només per a dos llocs al Consell.

Hi romandran els anteriors membres designats o elegits?

edit

Els membres elegits anteriorment hauran de presentar-se'n una altra vegada.

No serà contrària als estatuts aquesta convocatòria d'eleccions?

edit

Pregunta: A l'article IV, secció 2 dels estatuts hi diu "Els consellers inicials hauran de ser elegits per una majoria de vots dels consellers i hauran de servir fins que els seus successors són elegits i designats. (...)". A l'article V, secció 1 hi diu "El Consell d'Administració haurà de triar de tots els seus membres un President, un Vice-president, un Secretari Executiu, i un Tresorer. (...)". Això significa que els membres del Consell són almenys 4 persones. Per què només podem triar dues persones?

Hi són 5 consellers, dels quals 3 són "permanents" (fins que canviem l'estructura, que és el que passarà aviat, i hem pressupostat 3000$ per a gastos d'assistència jurídica per a dur-lo de la manera més adequada), i 2 són triats. Els successors dels 3 membres permanents seràn canviats per votació interna del Consell (vegeu l'Article IV, secció 2.1), i els successors dels 2 membres elegits són per eleccions.

Almenys 400 edicions... això on?

edit

A la convocatòria de les eleccions demana el requisit de 400 edicions en total per a tenir dret de vot. Per altra banda, però, a la pàgina de presentació de candidats hi diu "heu d'haver abastat almenys més de 400 edicions en un dels projectes de Wikimedia". No és això una incongruència?

Actualment no hi ha diferència en el requisit necesari tant per als candidats com per als votants. Per raons tècniques, el requisit per a un usuari és tenir-hi almenys 400 edicions en qualsevol dels projectes de Wikimedia.

Què significa 24:00 al calendari de les eleccions?

edit

Si us plau, reemplaceu-lo per 23:59.