Wikimedia Blog/Drafts/Android app is a Google Play Best App of 2015/nl

This page is a translated version of the page Wikimedia Blog/Drafts/Android app is a Google Play Best App of 2015 and the translation is 100% complete.


PUBLISHED 12/21

Titel ideeën

  • Wikipedia Android-app, nu met interactieve kaart, uitgeroepen tot een van de beste apps van 2015

Artikel

De Wikipedia app voor Android al gedownload? Doen. Google verklaarde het tot "beste app van 2015" in de Google Play Stores van Rusland, India, Mexico, Japan en Indonesië.

Het gehele Android team van de Wikimedia Foundation is enthousiast over deze erkenning. We hopen dat het mensen over de hele wereld helpt om meer te doen met vrije kennis. En zoals alles wat we doen, is het vrij te downloaden en te gebruiken.

We werken hard om een app te bouwen die gemakkelijk en leuk is om te gebruiken, terwijl we de kennis van Wikipedia aan uw voeten willen leggen. Als we terugkijken op 2015, is er geen gebrek aan nieuwe functies in de app:

  • Previews van gekoppelde Wikipedia-artikelen zodat u een onderwerp kunt verkennen zonder de originele pagina te verlaten.
  • Share-a-fact cards waarmee u eenvoudig en snel beeldkaarten met feiten uit Wikipedia kunt maken en via sociale media, e-mail of sms kunt delen.
  • Meer beeld-gecentreerd ontwerp, verbeterde zoekfunctionaliteit en suggesties voor verder lezen.

We willen ook een andere nieuwe functie introduceren die we hebben vrijgegeven in onze nieuwste versie van de app: met de tabblad Nearby, kunt u toegang krijgen tot een volledige, interactieve kaart (gebaseerd op de nieuwe Wikimedia Maps dienst), met kleine pins voor Wikipedia-artikelen over nabijgelegen bezienswaardigheden. Met deze interactieve functie kunt u de kaart naar elk ander deel van de wereld slepen en zoomen en Wikipedia-artikelen voor die locaties bekijken.

Als u op een van de kleine pins tikt, wordt u het bekende voorbeeld van de link getoond die u ziet wanneer u op gewone links in artikelen tikt. We hebben het ontworpen voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er om hen heen is, van reizigers naar het buitenland tot mensen die meer weten over hun geboortestad.

We hebben nog veel meer gepland in 2016: download de app uit de Google Play Store en blijf op de hoogte van meer geweldige functies in het nieuwe jaar!

Dmitry Brant
Software Engineer, Producteigenaar
Wikimedia Foundation

Bijschriften

  • Afbeelding met dank aan Google Play.
  • De Wikipedia-app voor Android maakt nu gebruik van de Wikimedia Maps-service. Schermafdruk door Dmitry Brant, vrij gelicenseerd onder CC BY-SA 4.0.