Wikikaheli

English (en) · suomi (fi) · +/-

Wikikaheli (myös wikipaatti tai wikipummi, joista jälkimmäistä käytetään viittaamaan vastaavaan mutta astetta lievempään tilaan) on yleensä henkilö, joka on altistunut niin runsaalle wikistressille, että hänen päässään napsahtaa, ja henkilö lopettaa kaikki täysjärkiset wikimuokkaamisen muodot.

OireetEdit

Tälle tilalle on luonteenomaista epäkohteliaisuus, johon liittyvät yleensä vandalismijaksot ja trollaaminen.

Tilan seurauksena on usein nimiavaruussiirtymä: ylistressaantuneet käyttäjät keskittävät usein tuhoisan energiansa sivujen pieneen osajoukkoon. He saattavat muokata ainoastaan artikkeliavaruuden sivuja jättäen keskustelusivut kokonaan huomiotta – tai he saattavat keskittyä yksinomaan keskusteluihin, joissa epäkohteliaisuuksia ei palauteta yhtä nopeasti, jos lainkaan. (Wikiarkeologit pystyvät helposti paikantamaan menneiden räjähdysten jäänteet.) Vaihtoehtoisesti naksahtaneet käyttäjät saattavat ryhtyä roiskimaan kuin haulikko muokaten mitä tahansa ja kaikkia käsiinsä saavia sivuja. Tällaisten ”haulikkotulitusten” siivoaminen jälkikäteen on kaikkein vaikeinta sellaisten käyttäjien tapauksessa, jotka ovat aiemmin olleet luotettavia muokkaajia.

EnnaltaehkäisyEdit

Jos epäilet, että olet vaarassa räjähtää, ole kiltti ja ota wikilomaa! Lue wikistressiä käsittelevä sivu – eräät sen ehdotuksista ovat joskus auttaneet tätäkin kirjoittajaa.