WQ/2/grants/nl

< WQ‎ | 2‎ | grants
Giften/subsidies

We hebben een onverwachte gift gekregen afgelopen herfst, de Beck Foundation heeft namelijk te kennen gegeven dat ze geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van een Wiki-juniorproject. De stichting wil 10.000 USD geven om tekst te produceren voor korte encyclopedische kinderboeken over verschillende onderwerpen. Het huidige plan is nu om teksten te gaan schrijven voor 48 pagina's dikke, gedrukte boeken over Aardrijkskunde, Dieren en Sterrenkunde. Zie voor meer details Wiki-junior en ook het speciale verslag in het hoofdstuk projecten van deze nieuwsbrief.

In januari 2005 hebben we van de Lounsbery Foundation een subsidie gekregen van 40.000 USD. In onze subsidieaanvraag hebben we aangegeven dat we het bedrag op de volgende manier gaan gebruiken: 1) om onze dagelijkse bezigheden mee te financieren, 2) om ons nieuwe Wikispeciesproject mee op te starten, 3) om door te gaan met het verbeteren van onze bestaande projecten.

Heel hartelijk bedankt voor het vertrouwen dat we krijgen van deze twee stichtingen.

Er was in december ook nog een belangrijk overleg met de Open Society Institute Information Project in New York. Zij hebben het Wikimediabestuur uitgenodigd voor een deel van hun jaarlijkse bestuursvergadering, en ze zijn geïnteresseerd om Wikipedia te helpen met uitbreiding van de belangrijkste talen en verspreiding in ontwikkelingslanden. Er zijn geen detailafspraken gemaakt, maar vooral ideeën voor specifieke projecten om de artikelen in het Arabisch te verbeteren en om het aantal deelnemers in Afrikaanse landen te vergroten, zijn van harte welkom.