WQ/2/Welcome/nl

< WQ‎ | 2‎ | Welcome

   Welkom bij de tweede nieuwsbrief van de Wikimedia Foundation. In deze nieuwsbrief vind je nieuws over recente en toekomstige gebeurtenissen, artikelen over de laatste ontwikkelingen binnen Wikimedia, en de gedachten en activiteiten van de Board of Trustees en van de oprichter van de Wikimedia Foundation, Jimmy Wales. Ook zijn verslagen opgenomen van de verschillende Wikimedia-projecten, en enkele woorden van Larry Lessig.

    De afgelopen maanden zijn de Wikimediaprojecten aanzienlijk zichtbaarder geworden, dankzij een verdubbeling van de servercapaciteit en bandbreedte, een zeer goede ontvangst van het persbericht met betrekking tot het éénmiljoenste artikel, en de groeiende aandacht voor Wikipedia van een steeds groter wordende groep van conferenties en filantropen die als doel hebben de wereld te veranderen.

    De afgelopen maanden zijn meerdere nieuwe projecten aan Wikimedia toegevoegd, zie verderop in deze nieuwsbrief de berichten over Wikicommons, Wikispecies en Wikinews. De komende maanden zullen we de voorbereidingen treffen voor een grote internationale conferentie in Frankfurt am Main (Duitsland), die de naam 'Wikimania' meegekregen heeft (zie pagina 6).