Kapercayaan sareng Kasalametan

This page is a translated version of the page Trust and Safety and the translation is 89% complete.
Outdated translations are marked like this.
 Trust & Safety Resources Programs and Processes 

'pengukuran sareng pelaporan

Halaman proyek di Phabricator: Kapercayaan jeung Kaamanan

'Kapercayaan sareng Kaamanan (Numawi disebutna T&S), saméméhna katelah Advokasi Komunitas, CA atawa SuSa , < ref>Support sareng Safety</ref> deklarasi, ngawangun, ngaropéa – ngarojong prosés jeung ngajaga kaamanan komunitas urang. Sajaba ti éta, Kapercayaan sareng Keamanan ngarancang, ngamekarkeun, sarta nuturkeun strategi anu terintegrasi jeung hukum, produk, teknik, panalungtikan, jeung pembelajaran ogé évaluasi dina memitigasi risiko sacara proaktif sarta ngaronjatkeun kaamanan komunitas dina jaringan jeung luar jaringan urang. Kapercayaan sareng Kaamanan nedaskeun Katahanan sareng Kalanjutan Komunitas Nu Departemen Legal. Urang boga tujuan pikeun nyadiakeun layanan Kapercayaan jeung Kaamanan anu pinuh kaasih, kredibel, sarta lengkep ka Yayasan jeung komunitas sarta afiliasi anu didukungna. Samentara éta tim urang boga tujuan pikeun ngalakukeun pencegahan dina sabagéan ageung nu urang, sareng seueur waktos urang beakeun pikeun ngaréspon anggota komunitas anu ngalaman kasusah. Pikeun inpormasi anu langkung rinci ngeunaan alasan tim, tingali Ringkasan.

Naon anu urang laksanakeun

Tim Kamaamanan sareng Kasalametan ngadukung staf, komunitas sareng sukarelawan ti komunitas urang ngalangkungan kira-kira 13 alur kerja di tilu daérah anu lega. Tim ieu diwangun ku tilu sub-tim: Kabijakan, Operasi sareng Disinformasi. Anjeun tiasa mendakan langkung rinci dina Program sareng Prosés.

Kapercayaan sareng Kasalametan

Sakumaha didefinisikeun dina Panduan Penegakan Kodeu Universal, Yayasan Wikimedia boga tujuan pikeun taat kana prosés komunitas lokal jeung global nu ngatur interaksi dina wiki. Sakapeung, urang kedah lengkah pikeun ngajaga kasalametan sareng integritasna kontributor, platform sareng masarakat urang. Urang ngarojong lingkungan sehat dina proyék urang ngaliwatan sababaraha wewengkon gawé. Di antara ukuran séjén, urang ogé nampi alamat laporan masalah kaamanan utama dina proyék Wikimedia, kalebet ancaman bunuh diri, ancaman kekerasan, sareng pornografi budak. Urang ogé boga kabijakan ngeunaan Larangan pamaké ku Yayasan Wikimedia tina proyék jeung acara nu dibiayaan atawa dirojong ku Yayasan, jeung urang gawé bareng tim Yayasan séjén pikeun ngajawab masalah ngeunaan privasi jeung kabébasan pamaké nu teu merta muncul. ka masarakat tingkat larangan.

Salaku bagian tina komitmen Yayasan pikeun ngahormatan otonomi komunitas, tim Kapercayaan sareng Kaamanan henteu ngarengsekeun sengketa masarakat umum atanapi anggota masarakat anu tiasa direngsekeun ngaliwatan prosés komunitas, atanapi henteu janten tempat pikeun banding pikeun kawijakan sareng kaputusan. dijieun ku masarakat. Sanaos urang bagja ngabantosan anggota komunitas anu peryogi bantosan, sering bantosan éta kalebet ngabantosan jalma éta mendakan tempat komunitas anu pas pikeun ngatasi masalahna

Bagan alir anu ngajéntrékeun alur kerja investigatif nalika ngevaluasi paménta tindakan kantor

Jalanan Pagawe kalebet:

  • 'pengukuran sareng pelaporan
    • Patarosan Umum Kaamanan sareng Kasalametan sareng laporan nu nyiksa tiasa dikintunkeun ngalangkungan: ca(_AT_)wikimedia.org, saluyu sareng Kawijakan tindakan pagawe
    • Cilaka fisik bisa dikirimkeun ka: emergency(_AT_)wikimedia.org, nurutkeun Protokol bahya.
    • Penilaian masalah perlindungan budak kaasup laporan pornografi budak anu diajukeun ngaliwatan: legal-reports@wikimedia.org, nurutkeun Perlindungan Budak.
  • Larangan sareng Kajadian Global: Pamundut, patarosan, patarosan, sareng pangropéa. (Tingali ogé log larangan global ku Kepercayaan sareng Kaamanan.)

Rojongan AffCom: Mantuan Komite Afiliasi saluyu jeung masalah Kapercayaan jeung Kaamanan

  • Hak idéntifikasi sareng aksés pikeun komunitas: tingali aksés ka papan buletin data pribadi nonpublik
  • 'Manajemen nu basisna data Kapercayaan sareng Kaamanan: dicatetna wajib sareng prakték pangsaéna
  • Disinformasi nu disebut teu aya infomsina Kapercayaan sareng Kasalametan: Tim Disinformasi kapercayaan sareng Kasalametan museurkeun kana ngarojong komunitas dina ngaidentipikasi sareng ngalawan kampanye disinformasi dina platform Wikimedia Foundation. Tim éta ngadukung évaluasi kasalempang komunitas anu parantos lami ngeunaan masalah disinformasi di Wikipédia Kroasia sareng damel caket sareng pajabat Wikipédia Inggris sateuacan pamilihan présidén AS 2020 saatos studi kajadian VP .

Pangrojong komunitas sacara langsung

Gawé sareng raket jeung Produk jeung bagian séjén ti departemen Legal, tim mingpin sababaraha inisiatif rékayasa kapercayaan.

Alur kerja biasa sanésna kalebet:

Rojongan ti jero

Urang nyayogikeun pituduh, naséhat sareng dukungan ka staf Yayasan, Dewan sareng komite. Urang rutin mantuan staf jeung masarakat jeung eusi patali masalah, kaasup ngolah DMCA takedown jeung sarat bewara jeung, lamun perlu, ngarespon kana warrants pilarian halal jeung subpoenas. Urang ngatur paménta pikeun hak pamaké canggih diwajibkeun ku anggota staf pikeun ngalakukeun pakasaban maranéhanana ku assessing kaperluan sarta liaising kalawan stewards.

Jalur pagawe biasa kalebet:

  • ' Eksekutif Ngarojong : Diréktur Eksekutif, Kantor Eksekutif, Jimmy Wales.
  • Gawé Penghubung: pikeun cross-wiki Komisi Ombuds, Komite Kode, jeung tim Wikimedia Foundation séjén.
  • Staf Rojongan: Hak husus jeung hak pamaké pikeun staf.
  • Rojongan hukum: DMCA panghapusan sareng syarat bewara, nawaran milarian sareng patuh sapina, sareng alur kerja anu sabanding

Jalur Pagawe aksi kantor

Bagan alur ngajéntrékeun cara ngalaporkeun kajadian nu patali jeung Wikimedia
Inpo nu leuwih lengkep: Aksi Pagawe

Bagian tina tanggung jawab tim Kapercayaan sareng Kaamanan dina Yayasan Wikimedia nyaéta ngalaksanakeun tindakan kantor. Tulisan ieu jarang, sarta dipigawé luyu jeung Sarat jeung Kaayaan Pamakéan, biasana salaku usaha panungtungan. Aksi ppagawe dipaké pikeun nungkulan ngalanggar privasi, [[$proteksi| perlindungan budak], ngalanggar hak cipta, sistematis pelecehan, jeung pelanggaran sejenna Sarat jeung Kaayaan Pamakéan nu teu bisa diatur ngaliwatan prosés komunitas-diurus.

Prosés ngarah nepi ka aksi pagawe variasina luasannana dumasar kana polah jeung kaayaan sabudeureun eta. Ukuran anu paling kuat anu biasa dianggo nyaéta anu dilaksanakeun ngalawan pangguna situs wéb, biasana dina bentuk larangan atanapi acara global. Peta ieu mangrupa hasil panalungtikan paripolah pamaké anu dilakukeun ku Spesialis Kapercayaan sareng Kaamanan, anu ngaliwat siklus tinjauan anu ketat sakumaha anu didokumentasikeun dina bagan alur di beulah katuhu.

Lampah pagawe séjén bisa ngawengku nyoplokkeun bahan ilegal. Ieu biasana diwangun ku gambar sénsitip budak leutik anu ngalanggar hukum Amérika Serikat. Kapercayaan sareng Kaamanan ogé ngalaksanakeun ngahapus pikeun matuh Kabijakan DMCA Yayasan Wikimedia, anu arsipna dijaga di wiki Yayasan.

Bandingna

[Special:MyLanguage/Trust and Safety/Case Review Committee|Panitia peninjauan kasus]] ngamungkinkeun anggota komunitas anu kalibet langsung menta tinjauan panitia komunitas ngeunaan hasil panalungtikan ngalaksanakeun Amanah sareng Kasalametan. Panitia ieu dilengkepan pikeun marios tindakan pagawe-pagawe anu tangtu dina banding individu-individu anu kalibet langsung dina kasus éta (sakumaha anu nyuhunkeun atanapi dihukum ku pihak). Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali Aksi Pagawe#Appeals.

Cutatan