Translation requests/WMF/Staff/mk

Персонал edit

On WMFwiki, this is a list of other versions of this page.

Фондацијата Викимедија моментално има мал платен персонал вработен во дирекцијата во Сан Франциско, Калифорнија. Неколку други членови на персоналот работат од далечина. Сите други вклучени во проектите на Викимедија се доброволци, вклучувајќи ги и членовите на Одборот на доверители.

(При кликнување, сликите се отвораат во висока резолуција.)

Сектори:
ИзвршeнТехнолошкиStrategyЗаедницаГлобален развојФинансии и раководствоЧовечки ресурсиИницијатива за јавна политика


Извршeн

Извршен директор
 
Сју ГарднерИзвршен помошник и врски со одборот
 
Џејмс Овен


Заменик-директор
 
Ерик МелерDana Isokawa
Assistant to the Office of the Executive and Deputy DirectorsТехнолошки

Денис Купер
Главен технички службеник
 
Денис КуперLead Platform Architect
 
Тим Старлинг 
Alolita SharmaDirector of Mobile and Special Projects
 
Томаш ФинцSoftware Developer
 
Ариел ГленЕрик Цахте
Аналитичар на податоци
 
Ерик ЦахтеПрограмер - Собирање средства 
Роб ЛанфјеПарул Вора
Дизајнер на интерактивности - Проект за употребливост на Википедија
 
Парул ВораПрограмер - Проект за употребливост на мултимедијалните содржини
 
Нил КандалгаонкарLead Software Architect
 
Brion VibberSumana Harihareswara
Volunteer Development Coordinator
 
Sumana HarihareswaraMark Hershberger
Bugmeister
 
Mark Hershberger


CT Woo
Director of Technical OperationsOperations Engineer 
Марк БергзмаМајкл Дејл
Технологија за видеосоработка со отворен код - под покровителство на Kaltura, Inc. (вид. соодветниот блог-запис)
 
Мајкл ДејлRyan Lane
Operations Engineer
 
Ryan LaneПрограмер - Собирање средства
 
Arthur RichardsUser Interface Designer
 
Brandon HarrisГлавен кориснички програмер, UX-програми
 
Тревор Паскал 
Гијом ПомјеCarrie Smith
Administrative Assistant to the Technology DepartmentПрограмер - Мобилни услугиAsher Feldman
Performance Engineer

Strategy

Хауи Фунг
Виш производен раководител
 
Хауи Фунг


Dario Taraborelli
Senior Research Analyst, StrategyЗаедница

Главен службеник за заедницата
 
Зек ЕкслиСара Круз
Шеф на партнерства и односи на фондацијата
 
Сара КрузШеф на односи со читателите
 
Филип БодетCommunity Department Operations ManagerSiko Bouterse
Community Department Fellowships ProgramStorytellerMatthew Roth
StorytellerStorytellerHead of Annual Fundraiser
 
Меган ХернандезШеф на досег во јавноста
 
Франк ШуленбургBryony Jones
Program Assistant, CommunityFellowship RecipientMaryana Pinchuk
Research FellowCommunity AssociateCommunity FellowRyan Faulkner
Research Analyst, FundraiserDevelopment AssociateГлобален развој

Chief Global Development Officer
 
Бери ЊустедШеф на комуникации
 
Џеј ВолшМока Пантагес
Global Communications Manager
 
Мока ПантагесHead of Global South RelationshipsШеф на деловен развој
 
Кул ВадваВиш производен раководителMani Pande
Head of Global Development ResearchProgram Assistant, Global DevelopmentData Analyst & Researcher
 
Нимиш ГаутамAmit Kapoor
Senior Manager, Mobile PartnershipsФинансии и раководство

Tony Le
ControllerСветлана Истрати
Сметководствен стручњакMelanie Brown
Assistant to the Chief Culture and Talent Officer,
General Counsel, Chief Financial Operations OfficerOffice AssistantJon Davis
Office IT ManagerПравен

Geoff Brigham
Општ советник и правен координаторMichelle Paulson
Associate CounselЧовечки ресурси

Cyn Skyberg
Chief Talent and Culture Officer
 
Cyn Skyberg

раководител на човечки ресурси
 
Дениел Фелпс


Иницијатива за јавна политика

Повеќе информации: Иницијатива за јавна политика
Лиана Дејвис
Соработник за комуникацијаЕни Лин
Координатор на екипа во кампусМишел Гонзалес
Проектен помошникСејџ Рос
Референт за активности на линијаЕјми Рот
Истражен аналитичарПоврзано