Translation requests/WMF/Fundraising pages/Уикимедия се нуждае от вашата помощ

Може би сте забелязали скорошните забавяния и прекъсвания на Уикипедия и другите ни проекти. Работим по ефикасността на нашата система, но трафика на сървърите ни се удвоява всеки четири месеца. Wikipedia.org вече е сред първите 200 най-популярни интернет страници и най-вероятно ще се озове в първата стотица още тази година.

Растежът бе много вълнуващ, но и труден за справяне. Само за да поддържаме функционалността, ще ни трябват 55 000 щ.д. за нов хардуер през това тримесечие (в сравнение с 30 000 през миналото). Но освен това искаме да изградим резервен капацитет и инфраструктура за влизането в употреба на сървърни клъстери по целия свят. Така партньори по хостинга биха могли да ни помогнат да разпределим нашият експоненциално растящ трафик, намалявайки постоянно увеличаващите ни се разходи. Другите разходи обаче продължават да растат, като поддръжката на сървърите в изчислителния център, администрацията и развоя на софтуер.

Благодарение на щедрото дарение от Lounsbery Foundation, можем да покрием нашият бюджет без да набираме много повече средства от миналото тримесечие. Всичко на всичко са ни необходими 75 000 щ.д. за да постигнем целта. През последното набиране ни помогнахте да съзберем над 50 000. Всяка помощ е от значение—по-голямата част от даренията, които получаваме, не надхвърлят 20 щ.д.¹(en)

Можете да ни помогнете да задържим растежа на тези свободни ресурси. Благодарим за вашата щедрост.

— Екипът на Уикимедия

Дарете тук

Набирането на средства ще продължи от 18 февруари до 11 март, 2005 г. Ако достигнем нашата цел преди официалният край, съобщенията в проектите ще бъдат премахнати, след като са престояли поне една седмица.