Training modules/dashboard/slides/11505-types-of-plagiarism/sq

This page is a translated version of the page Training modules/dashboard/slides/11505-types-of-plagiarism and the translation is 100% complete.

Llojet e plagjiaturës

Siç e patë në video, ekzistojnë tre lloje themelore të plagjiaturës:

  • Plagjiaturë e patribuar, ku kopjoni tekstin dhe nuk atriboni autorit.
  • Plagjiatura e burimeve të cituara, ku kopjoni saktësisht tekstin (edhe kur i jepni kredi autorit).
  • Mbylle parafrazimin, ku thjesht ndryshon pak tekstin e një autori tjetër (cituar ose jo).