Open main menu

Training modules/dashboard/slides/10314-notability-continued/hu

This page is a translated version of the page Training modules/dashboard/slides/10314-notability-continued and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎euskara • ‎magyar • ‎العربية

Nevezetesség (folytatás)

Nevezetesség: “Miért ez?”

A nevezetesség fontos első lépés, mert segít kiválasztani a témádat. Nézzük meg közelebbről, mitől lesz egy téma nevezetes.

Egy téma akkor alkalmas arra, hogy önálló szócikk szülessen róla, hogyha megbízható másodlagos források, melyek a tárgytól függetlenek, jelentős mértékben (nem triviális említések szintjén) feldolgozták azt.

  • jelentős mértékben feldolgozták: Azt jelenti, hogy legalább néhány forrás kifejezetten a szócikk tárgyával foglalkozik. A jelentős mértékű feldolgozás több, mint egy-két triviális említés, de nem szükséges, hogy a szócikk tárgya a forrásként használt anyag fő témája legyen.
  • megbízható források: Általánosságban azt jelenti, hogy a téma feldolgozása megbízható kiadóktól származó forrásokban található. Törekedj arra, hogy az általad hivatkozott könyv, tudományos cikk vagy egyéb forrás a pontosságáról és tényszerűségéről legyen ismert. Ezeknek a forrásoknak nem muszáj magyarul vagy angolul lenniük, és nem muszáj online elérhetőnek sem lenniük.
  • független a tárgytól: Azt jelenti, hogy a kiadónak nem érdeke, hogy elfogult szemszögből bemutatni a tárgyát (legyen az pozitív vagy negatív). Például az önreklám, a hirdetés, a cikked tárgya által saját kezűleg kiadott anyagok, önéletrajzok és sajtóközlemények nem számítanak függetlennek.