Template:Community Wishlist Survey/section-proposal-phase/hu

This page is a translated version of the page Template:Community Wishlist Survey/section-proposal-phase and the translation is 93% complete.
 
A Community Tech kabalája: egy Mikulás-sapkás kutya

A javaslati szakasz a felmérés első két hete.

A javaslati szakaszban minden projekt és nyelv közreműködői beküldhetnek javaslatokat új funkciókra és javításokra, amiket a {{{1}}}. évben szeretnének látni. A javaslatokat bármilyen nyelven meg lehet tenni; a nem angolul beküldött javaslatokat igyekszünk lefordítani, hogy könnyebben olvashassa el és szavazhasson róla mindenki.

A javaslatoknak önálló, jól definiált feladatoknak kell lenniük, amikből közvetlenül profitálnak az aktív Wikimédia-közreműködők. A javaslatoknak meg kell válaszolniuk a következő kérdéseket:

  • Milyen problémát szeretnél megoldani?
  • Kik érintettek? (szerkesztők, adminok, Wikiforrás-szerkesztők stb.)
  • Milyen megoldás van jelenleg a problémára?
  • Mik a javasolt megoldások? (ha van bármi ötleted)

A javaslatnak a lehető legpontosabbnak kell lennie, különösen a problémafelvetésnél. Az nem elég, hogy „(X funkció) elavult”, „fejleszteni kell” vagy „sok hibája van” – ebből nem lehet kitalálni, hogy pontosan mit kell csinálni. Egy jó javaslat pontosan elmagyarázza, hogy mi a probléma, és kit érint. Az viszont teljesen rendben van, ha nincs konkrét megoldási ötleted, vagy több lehetőség közül nem tudod kiválasztani a legjobbat.

Egy javaslat beküldése csak a folyamat első lépcsőfoka. A két hetes javaslati szakasz arra is idő, hogy a közösség együtt dolgozzon egy olyan javaslaton, ami úgy mutatja be az ötletet, hogy az a legnagyobb eséllyel legyen sikeres a szavazási szakaszban. Egy javaslat beküldése után mindenkit szívesen látunk, aki jobbító szándékú megjegyzéseket fűz hozzá – kérdéseket tesz fel vagy változtatásokat javasol. A hasonló javaslatokat lehet kombinálni, a túl nagyokat pedig fel kell osztani több fókuszáltabbra. A cél a lehető legjobb javaslat összerakása a szavazási szakaszra.

A javaslat beküldőjének számolnia kell a megbeszélésben való aktív részvétellel, és segítenie kell a menet közbeni módosításokban. Éppen ezért fiókonként legfeljebb három javaslatot lehet beküldeni. Ha háromnál több javaslatot küldesz be, meg fogunk kérni, hogy szűkítsd le háromra. A legjobb ötleteidet hozd!

Hasonlóan csak regisztrált szerkesztők tehetnek javaslatot, hogy biztosítsuk a lehetőséget a megbeszélés figyelőlistára tételére és a kérdések megválaszolására. A javaslati szakaszhoz hasonlóan aktív szerkesztőnek kell lenned legalább egy Wikimédia-projektben. Ha nem felelsz meg ezeknek a feltételeknek, vagy már beküldtél három javaslatot, de van egy negyedik is, megkérhetsz másokat, hogy „fogadják örökbe” az ötletedet.

One more note: Proposals that call for removing or disabling a feature that a WMF product team has worked on are outside of Community Tech's possible scope. They won't be in the voting phase.