Project wiki afgevaardigden/Voorbeeldpagina voor project wikis

This page is a translated version of the page Project wiki representatives/Sample page for project wikis and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands

Selecteren van een afgevaardigde van {{SITENAME}}

Jouw geluid is nodig

Je bent een bijdrager op {{SITENAME}}, een van de projecten die de Wikimedia Foundation (WMF) host. De Wikimedia Foundation host meer dan 900 wikis. De Wikimedia beweging bestaat uit de WMF, de gemeenschappen van de 900 project wikis, en meer dan 140 affiliate organisaties (chapters, thematische organisaties en user groups).

In de toekomst zal een Wereldraad (Global Council in het Engels) de gemeenschappen vertegenwoordigen. De Wereldraad zal een dienstverleningscontract onderhandelen met een dienstverlener over het hosten van de wikis.

De rollen en verantwoordelijkheden van de Wereldraad zullen in een Constitutie voor de Wikimedia beweging geschreven worden, ook bekend als Movement Charter. Een Interim Wereldraad krijgt onder andere de taak een concept voor dat Movement Charter te schrijven.

De beweging heeft behoeft aan het geluid van jouw wiki over de Wereldraad. We hebben een afgevaardigde nog van jouw wiki die tijd en energie investeert in samenwerken met afgevaardigden van alle andere wiki. Voor het selecteren van een afgevaardigde kun je het lokale beleid en procedures van {{SITENAME}} volgen voor het selecteren van functionarissen en/of het nemen van besluiten.

Vragen voor het gesprek op {{SITENAME}}

Steunen we de vorming van een Wereldraad, en steunen we het in concept opstellen van een constitutie voor de beweging?

  • ...

Wie zal de afgevaardigde van {{SITENAME}} zijn die wil samenwerken met afgevaardigden van project wikis en affiliates over deze zaken?

  • ...

Verdere informatie

Deze pagina is bewust kort gehouden op vertaling naar alle 300 talen mogelijk te maken, en participatie te bevorderen door alle 900 project wikis. Gelieve vragen op de overlegpagina te posten.