Política de contrasenya

This page is a translated version of the page Password policy and the translation is 97% complete.
Outdated translations are marked like this.

Visió general

Les contrasenyes són un aspecte important de seguretat de l'ordinador. Una contrasenya mal escollida pot resultar en accés no autoritzat al vostre compte. Això pot tenir un efecte cascada que podria afectar la seguretat i intimitat d'altres col·laboradors. Una contrasenya forta no només protegeix l'individu, sinó també els projectes i el moviment globalment.

Propòsit

El propòsit d'aquesta política és establir i documentar els requisits de contrasenya dels usuaris dels wikis de Wikimedia.

Abast

L'abast d'aquesta política inclou qualsevol que hagi registrat un compte en un wiki de Wikimedia.

Política

Els requisits de contrasenya són definits tan per usuaris regulars com usuaris privilegiats. Aquests requisits poden ser canviats o expandits en el futur per realçar la seguretat.

 1. Requisits per a les contrasenyes dels usuaris ordinaris:
  1. Ha de tenir com a mínim 8 caràcters
  2. No ha de ser a la llista de les 100.000 contrasenyes més populars (tal com les defineix la biblioteca Password Blacklist)
  3. No pot ser igual que el nom d’usuari
 2. Requisits de contrasenya per usuaris privilegiats:
  1. Ha de tenir com a mínim 10 caràcters
  2. No ha de ser a la llista de les 100.000 contrasenyes més populars (tal com les defineix la biblioteca Password Blacklist)
  3. No pot ser igual que el nom d’usuari

Conformitat

L'equip de seguretat conduirà les activitats que s'inclouen, però no limitades a: auditar comptes, atacs de diccionari a contrasenyes d'usuari, i enquestes d'usuari.

Els canvis de contrasenya poden ser requerits per tots els usuaris de l'Equip de Seguretat de Wikimedia en cas d'incident de seguretat.

Excepcions

Per a qualssevol excepcions a aquesta normativa, poseu-vos en contacte amb security wikimedia org (en anglès).

Polítiques relacionades i documentació

Definicions

fishbowl (peixera). Un wiki «peixera» permet que tothom pugui llegir-lo, però només els qui hi tinguin un compte podran editar-lo.

usuari normal. És un compte d’usuari que no és membre de cap grup considerat com a privilegiat.

privat. Un wiki privat només el poden llegir i editar persones amb comptes.

Usuari privilegiat – Un usuari privilegiat és algú que és en un grup com (però no limitat a): Administradors Globals i locals (sysop), Buròcrata, Revisor, Usuari de Control, Fundador, Editors d'Interfície Global, Ombudsmen, Personal, Comissaris, Administradors d'Avís Central, i Administradors de Sistema. Altres grups identificats per l'Equip de Seguretat a la Fundació Wikimedia poden ser considerats “privilegiats” però no són llistats amunt. Tots els usuaris en privat i wikis en incubació són considerats privilegiats.