No.wikinytt Wikinytt:Desken


Desken

Her kan alt som handlar om WikiNytt diskuterast og kommenterast!
Her kan alt som omhandler WikiNytt diskuteres og kommenteres!
Sjå òg Korleis kan eg delta - Nøytral framstilling - Førstehandsrapporterting - Journalist-status
Se også Hvordan kan jeg delta? - Nøytral fremstilling - Førstehåndsrapporterting - Journalist-status

>> Nytt innlegg
>> Kjellaren/kjelleren


NavnEdit

Jeg begynner diskusjon for Wikinytt allerede nå jeg, før den er åpna. Jeg liker ikke navnet «WikiNytt». Det er dårlig norsk. Jon Harald Søby 17:29, 20 December 2005 (UTC)

Tenkjer du på at eg konsekvent har plassert ein stor bokstav midt i namnet, so har du i grunn heilt rett i at det ikkje er heilt "etter boka" (tek kritikk på det; stor bokstav midt i ord bør vekk). Men ordet i seg sjølv er ikkje dårleg norsk; Wikinytt er ikkje dårlegare norsk enn «Dagsnytt», og langt betre norsk enn t.d. «Wikinews» ;-)
Eg har ikkje veldig sterke kjensler for namngjevinga, utanom at den engelske tittelen bør omsetjast til ein norsk tittel for at prosjektet skal sjå seriøst ut.
/ Kurtber|Ordskifte 13:02, 21 December 2005 (UTC)
Ja, det var det store bokstaven midt i jeg reagerte på… Forøvrig heter det «Wikinews» og ikke «WikiNews» på engelsk også… Jon Harald Søby 10:48, 24 December 2005 (UTC)

OpphavsrettEdit

Fra Mal:Ny side:

Ikkje last opp materiale som andre har opphavsrett til utan løyve frå dei (Det inkluderar klipp og lim av enkelt-avsnitt frå andre avisartiklar)! - Det her gjeld alle nettstadar og andre publikasjonar, sjølv utan copyright-merke, med mindre noko anna er spesifisert.

Jeg er helt sikker på at andre regler gjelder for medier enn det for Wikipedia. Aviser og tv bruker jo materiale med opphavsrett konstant. Vi trenger å finne ut hva disse reglene er, men uansett blir den uttalelsen der helt feil. Jeg fjerner den. Jon Harald Søby 10:15, 21 December 2005 (UTC)

Det er ikkje nokon grunn til å fjerne den kommentaren, men den kan nok trenge ein god finpuss. Du har rett i at vi kjem til å nytte veldig mykje bilete o.l. etter "fair use"-prinsippet (kva no det må heite på norsk), so ein so krass kommentar vil kunne verke forvirrande på nye brukarar.