Заклучена глобална сметка

This page is a translated version of the page Locked global account and the translation is 40% complete.
Outdated translations are marked like this.

Заклучени сметки се обединети сметки кои се заклучени (блокирани) од надзорник . Ова се прави кога има потреба да се запре некаква злоупотреба како спамирање, вандализми или создавање на сметки со злонамерни или промотивни имиња. Погл. Глобални блокови и заклучувања .

Екранска снимка од посредникот на ЦентралнаЗаверка за заклучена сметка

See also