This page is a translated version of the page Help:Protection and the translation is 100% complete.

Beveiliging schakelt voor brede groepen gebruikers de mogelijkheid uit om een artikel te bewerken. Alleen beheerders kunnen deze functie uitvoeren. In het algemeen worden artikelen niet meer beveiligd na drie maanden van de originele beveiliging. De artikelen over legale zaken van een project worden meestal beveiligd onder de leiding van het Wikimedia Foundation office, of artikelen die getroffen zijn door vandalisme. Beveiliging kan worden gezien als een massa-blokkade voor veel gebruikers, er zijn verschillende types van beveiliging mogelijk.

  • Semi-beveiliging schakelt bewerken uit voor gebruikers zonder account, of die nieuw geregistreerde gebruikers zijn. Deze bescherming wordt over het algemeen alleen gebruikt bij vandalisme.
  • Volledige beveiliging schakelt bewerken uit voor alle gebruikers, tenzij ze sysop-rechten hebben. Dit wordt gebruikt voor de bescherming van artikelen binnen de Office Action-beleid, juridische bescherming en om bewerkingsoorlogen te stoppen.

De Portugese Wikipedia heeft een tussenliggende beschermingsniveau tussen de bovenstaande twee. Wanneer een pagina beschermd is met dit niveau, kunnen alleen beheerders en autoreviewers die pagina bewerken, verplaatsen, uploaden en/of maken. De Engelse Wikipedia heeft ook twee tussenliggende beschermingsniveaus tussen de andere twee. Een is beperkt tot alleen de namespace template, waardoor administratoren en sjabloonbeheerders kunnen bewerken. Er is ook een "verlengde bevestigde" bescherming die wordt gebruikt wanneer de semi-beveiliging onwerkzaam is gebleken. Het beschermingsniveau stelt het mogelijk om te worden bewerkt door alle beheerders en elke redacteur met een termijn van 30 dagen en 500 totale bewerkingen.

Centrale mededelingen

See also: CentralNotice

Banners die zichtbaar zijn via Wikimedia-projecten worden afgehandeld door extensie CentralNotice. Alleen Beheerders van centralnotice kunnen bronpagina's bewerken in de namespace "CNBanner"; Maar alle automatisch bevestigde gebruikers kunnen vertaalpagina's bewerken. De vertalingen moeten eerst door een beheerder worden beoordeeld om algemeen zichtbaar te zijn.

Zie ook