Open main menu

Grants:IdeaLab/Metode didactice

IdeaLab beaker and flask.svg
Metode didactice
Metoda pălăriilor gânditoare Colectivul de elevi este împărțit în 6 grupe a câte patru elevi. Se împart cele șase pălării gânditoare elevilor și se oferă cazul supus discuției pentru ca fiecare să-și pregătească ideile.
Hex icon with lightning white.svg
idea creator
Alina Zamfir
this project needs...
Hex icon with hand black.svg
volunteer
join
endorse
created on13:01, 26 June 2016 (UTC)


Project ideaEdit

What is the problem you're trying to solve?Edit

Metode participativ - active

What is your solution?Edit

Colectivul de elevi este împărțit în 6 grupe a câte patru elevi. Se împart cele șase pălării gânditoare elevilor și se oferă cazul supus discuției pentru ca fiecare să-și pregătească ideile.

1. Pălăria albă informează în mod obiectiv și neutru despre caracteristicile esențiale ale proceselor psihice cognitiv elementare ( senzații, percepții, reprezentări) 2. Pălăria roșie legitimează emoțiile și sentimentele, rolul său în activitate va fi acela de a aduce în discuție tonalitatea afectivă a senzațiilor, apelând la exemple. 3. Pălăria neagră punctează ceea ce este incorect. Explică ceea ce nu merge, ce nu funcționează. Această echipă va prezenta colegilor săi iluziile perceptive( percepții ce deformează unele aspecte ale realității). 4. Pălăria galbenă este creativă iar această grupă va prezenta importanța spiritului de observație pentru individ ce se dezvoltă prin experiență fiind aptitudinea de sesiza cu ușurință, rapiditate și precizie ceea ce este slab, ascuns, nerelevant, dar semnificativ pentru scopurile umane. 5. Pălăria verde simbolizează ideile noi și gândirea creativă, aceasta va prezenta rolul reprezentărilor în procesul imaginației reproductive și a celei creatoare. 6. Pălăria albastră supraveghează bunul mers al acțiunii, această echipa va extrage concluziile cu privire la procesele psihice cognitiv elementare.

GoalsEdit

Get InvolvedEdit

About the idea creatorEdit

Profesor de Filosofie

ParticipantsEdit

EndorsementsEdit

Expand your ideaEdit

Would a grant from the Wikimedia Foundation help make your idea happen? You can expand this idea into a grant proposal.

Expand into a Rapid Grant
Expand into a Project Grant
(launching July 1st)