Globala användarsidor

This page is a translated version of the page Global user pages and the translation is 97% complete.
Outdated translations are marked like this.
Genväg:
GUP

Globala användarsidor är användarsidor som definieras på Meta och tillämpas på andra Wikimedia-wikier. Detta innefattar tre sidor:

  1. Din användarsida på Meta kommer visas på alla wikier där du inte har en lokal användarsida.
  2. Din global.css innehåller stilar som importeras på alla wikier du loggar in på.
  3. Din global.js innehåller skript som laddas in på alla wikier du är inloggad på.

Du måste ha ett globalt konto för att använda funktionerna. De globala sidorna visas på wikier där du har ett lokalt konto (se en lista över konton som kopplats till ditt globala konto), vilket betyder att din globala användarsida inte visas på wikier du aldrig besökt.

Hantera globala användarsidor och skript

Global användarsida, JS-skript och stilar tillåts som standard, och när dem väl skapats aktiveras de automatiskt. För fler detaljer över hantering och kontroll över globala användarsidor, skript och stilar, läs dokumentationen:

För att hindra din användarsida på Meta-Wiki från att visas globalt kan du lägga till det magiska ordet __NOGLOBAL__, vilket också bestämmer om en länk till en användarsida på en annan wiki borde vara röd eller blå.

Metawiki (den här wikin) använder ett missbruksfilter för att hindra andra människors (globala) användarsidor från att redigeras av IP-redigerare och redigerare utan högre behörighet.

Lokala användarsidor

Din globala användarsida kommer inte visas på lokala wikier om du redan har en användarsida där.

Du kan be om att alla dina lokala sidor raderas av en bot.

Infogning och wikilänkar

Sidan visas på din lokala wiki som infogad från användarsidan på Meta. Om du därför inte vill att en specifik text ska visas globalt kan du använda mw:Special:MyLanguage/Help:transclusion-taggen. Dessutom, om du vill att en text bara ska visas globalt, kan du använda mw:Special:MyLanguage/Help:transclusion-taggen.

Wikilänkar för din användarsida på Meta fungerar inte på andra wikier, till exempel: om du länkar till User:Example/sandbox på Användare:Exempel, skulle denna länk på Wikidata omdirigeras till User:Example/sandbox, och inte din Meta-sandlåda. Du kan komma runt det här genom att använda m:User:Example/sandbox.

Innehåll

Din globala användarsida borde inte ha innehåll som anses olämpligt på projekt där den kommer visas (se hjälpsidan för användarsidor för mer information, och för interwiki-länkar till hjälpsidor för språk). Använd Meta:Etikett som guide.

Översättning

Trots att du inte kan översätta din användarsida automatiskt till det lokala innehållsspråket, kan du översätta det till läsarens gränssnittsspråk. Till exempel så lägger detta till en användarspråkruta och en mening översatt till antingen tyska eller engelska:

{{#babel:en|de-2}}
{{#switch:{{int:lang}}
 |de=Willkommen auf meiner Benutzerseite!
 |en=Welcome to my user page!
 |#default=Välkommen till min användarsida!
}}

Texten på valfritt språk kan vara hur lång som helst, men varje språk kan bara förekomma en gång i #switch-rutan. Parametern #default för inte utelämnas, då den används som tillbakafall för alla språk som inte uttryckligen nämns.

För ett mer invecklat exempel.

Se även