Election candidates 2006/Zuirdj/Sv

ZuirdjEdit

Användarnamn Zuirdj
Verkligt namn Juan David Ruiz
Bosatt Santiago de Chile, Chile
Ålder 30
Användarsidor es-wikipedia, Commons, en-wikipedia; användarkonton på nästan alla projekt.
Wikimedian sedan 17 mars 2003, som registrerad användare
Deltar i följande projekt es-wikipedia, commons, meta, en-wikipedia (ibland), pt-wikipedia (ibland), OTRS-es, diverse konferenser och workshop om Wikipedia och Wikimedia-projekt i Chile och Argentina, medarbetare på Gleducar och Educalibre, bägge är kunskapsbyggande samarbetsprojekt som använder MediaWiki och innehåll från Wikimedia-projekt.
Språk som jag deltar i spanska, engelska på mellannivå (särskilt i skrift), portugisiska på mellannivå (särskilt talad, jag läser utan problem), jag förstår lite italienska och franska
Länk till sidor med användarbidrag es-wiki, Commons, Meta, en-wiki.
Kandidaturdeklaration En gemenskap av frivilliga med ett intresse av fritt tillgängligt kvalitetsinnehåll har med gemensamma ansträngningar skapat ett projekt som var otänkbart för bara några år sedan.

Varje utmaning har varit en ny sådan, och därför har vi tvingats att skapa nya idéer för att lösa dem. Uppgiften har inte varit enkel eller problemlös, ett exempel är frågan kring spanskspråkiga Wikipedias splittring. Jag kom till spanska Wikipedia efter splittringen, när nästan ingen primärt spansktalande arbetade på projektet. Den situationen var mycket extrem och följde inte andan i våra projekt, som är byggda med mångfald som fundament.

Denna mångfald är orsaken till att jag kandiderar till styrelsen. Wikimedia Foundation står i början av en ny era. Våra olika wikigemenskaper börjar bli intresserade inte bara av att skapa innehåll utan också av projekt som tillåter innehållet att användas av universitetslärare, studenter och världen i allmänhet. Våra frivilliga söker efter sätt att eliminera de språkbarriärer och geografiska hinder som ligger mellan oss, så som demonstreras i det nyliga deltagandet på Meta.

Med min kandidatur vill jag uttrycka att den nya tiden är här. Jag är medveten om att min bakgrund är på ett ganska annorlunda projekt, och att jag har en språkbarriär som inte kan förnekas och ett geografiskt avstånd som kan ses som en svårighet. Detta är emellertid även en tillgång, eftersom det låter mig se projektet från ett annat perspektiv. Jag är medveten om att det finns flera kandidater vars idéer, meritförteckningar och egenskaper gör dem till förstahandsval, och den av dem som väljs kommer att bli en ypperlig styrelsemedlem. Jag är dock bekymrad över att det saknas mångfald, som måste representera oss. Nästa alla kandidater kommer från den anglosaxiska eller europeiska världen. Vårt ideal är att skapa innehåll som kan vara till nytta i alla världens hörn. Är det en för stor dröm, att få representera wikigemenskapen i ett av dessa hörn?

Jag ser mina chanser att bli vald som mycket små. Målet med min kandidatur ligger dock bortom själva valet. Den är främst en påminnelse om att våra projekt är byggda på en grund som heter mångfald, och att detta är något vi borde vara stolta över. In min vision intresserar dig, studera mina idéer i närmare detalj här.

Frågor kan ställas här User_talk:Zuirdj/Board