Election candidates 2006/Zuirdj/Nl

ZuirdjEdit

Gebruikersnaam Zuirdj
Echte naam Juan David Ruiz
Locatie Santiago, Chili
Leeftijd 30 jaar
Gebruikerspagina's es-wikipedia, Commons, en-wikipedia; gebruikersaccounts in praktisch alle projecten.
Wikimediamedewerker sinds 27 maart 2003 als geregistreerde gebruiker.
Projecten waarin ik deelneem es-wikipedia; commons; meta; en-wikipedia (af en toe); pt-wikipedia (af en toe); OTRS-es; verschillende conferenties en workshops over Wikipedia en Wikimediaprojecten in Chili en Argentinië; medewerker van Gleducar en Educalibre, projecten gebaseerd op opbouw van vrije kennis door samenwerking, gebruik makend van MediaWiki en inhoud van Wikimediaprojecten.
Talen waarin ik deelneem Spaans; intermediair niveau Engels, voornamelijk geschreven; intermediair niveau Portugees, voornamelijk gesproken, en ik kan het probleemloos lezen. Ik versta wat Italiaans en Frans.
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" es-wiki, Commons, Meta, en-wiki.
Je kandidaatstellingsverklaring De inspanningen van een gemeenschap van vrijwilligers met interesse in vrije en kwaliteitsvolle materialen, die beschikbaar zijn voor gebruikers over de hele wereld en in verschillende talen, hebben geleid tot een project dat enkele jaren geleden nog ondenkbaar was.

Er kwamen steeds nieuwe uitdagingen en daardoor werden we gestimuleerd om nieuwe ideeën te creëren om deze op te lossen. Deze taak was niet gemakkelijk of zonder problemen, zoals bijvoorbeeld de kwestie van het afsplitsen van de Spaanse Wikipedia. Ik kwam bij het Spaanse Wikipediaproject na de splitsing toen er bijna niemand (van origine) op dit project werkte. Dat was een erg extreme situatie die niet samengaat met de geest van onze projecten, gebouwd op de fundamenten van diversiteit.

Het is door die diversiteit dat ik me kandidaat stel. De Wikimedia Stichting begint aan een nieuw tijdperk: onze gemeenschappen beginnen zich te interesseren in meer dan bewerken van de inhoud, maar ook in projecten die zullen toestaan dat die inhoud aangegrepen kan worden door leraars, studenten en heel de wereld; onze vrijwilligers proberen de taal- en geografische barrières die ons scheiden te elimineren, zoals wordt blijkt uit de recente participatie op Meta.

Met mijn kandidaatsstelling wil ik uitdrukking geven aan het nieuwe tijdperk dat begonnen is. Ik ben me bewust dat ik van een divers project kom, met taalbarrières die niet te ontkennen vallen en met een aardrijkskundige barrière die als een struikelblok gezien kan worden, maar ook als een voordeel omdat het me toestaat het project vanuit een ander perspectief te bekijken. Ik ben me bewust van het feit dat er verschillende kandidaten zijn wiens ideeën, loopbanen en deugden hen meer verkieslijk maken, en de kandidaat onder hen die verkozen wordt zal een uitstekend lid van de Raad vormen. Maar ik ben ook bezorgd dat er niet veel diversiteit is die ons moet vertegenwoordigen: bijna alle kandidaten zijn van Angelsaksische of Europese afkomst. Als ons ideaal is materiaal te scheppen dat alle uithoeken van de wereld ten goede komt, is het dan zo onrealistisch om te dromen van een gemeenschap van één van die uithoeken te vertegenwoordigen?

Ik denk dat mijn kansen om verkozen te worden erg klein zijn, maar mijn kandidatuur rijkt verder dan verkiezingen: het is vooral een herinnering dat onze projecten gebouwd zijn op diversiteit en dat we daar trots op moeten zijn. Als je geïnteresseerd bent in mijn visie kun je mijn ideeën hier in detail bekijken.

Voor vragen, voeg die hier toe User_talk:Zuirdj/Board