Election candidates 2006/Oscar/Nl

OscarEdit

-Bevestigd. door BradPatrick op 22 augustus 2006, 12:53 (UTC)


Gebruikersnaam Oscar
Echte naam Oscar van Dillen
Locatie Rotterdam, Nederland
Leeftijd 48
Gebruikerspagina's meta, nl.wikipedia, nl-projecten, commons; ik heb eigenlijk overal verspreid over de projecten gebruikerspagina's die verwijzen naar mijn pagina hier op meta. Ik ben, op uitzondering van een paar projecten waar de gebruikersnaam al bestond eigenlijk altijd User:Oscar.
Wikimediamedewerker sinds 23 februari, 2004 (als aangemelde gebruiker)
Projecten waarin ik deelneem nl.wikipedia en andere Nederlandstalige projecten zoals nl.wikinews en anderen, wat bijdragen op en., fr. en de.wikipedia en de schrijver van het (volgens een gebruiker van zh:) "het meest beginnerige beginnetje" ooit: nushu ;-)
Talen waarin ik deelneem Nederlands is mijn moedertaal, maar ik beheers het Engels en het Duits op een bijna-moedertaalniveau, spreek vloeiend Frans en heb kennis van het Spaans, Zweeds en Italiaans. Basiskennis van Turks, gesproken Kantonees en geschreven hïerogliefen. Mijn gebruikersnaam is oscar op alle projecten behalve op es.wikipedia waar ik oscarami ben.
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" Een kort overzicht:
 • deelnemer en Wikipedia:bureaucraat|bureaucraat op nl.wikipedia en andere Nederlandstalige projecten, een aantal andere bijdragen verspreid over andere projecten.
 • als steward sinds mei 2005 heb ik vele projecten in vele talen getracht te helpen en adviseren, zo heb ik bijvoorbeeld goed contact met en liefde voor de Turkstalige vikipedia en zijn gemeenschap
 • ik ben lid van het special projects committee en momenteel voorzitter van de Vereniging Wikimedia Nederland, toekomstig chapter. Mijn kandidaatstelling hier heb ik al besproken met de bestuursleden van de VWN en ik zal afstand doen van het voorzitterschap indien ik verkozen word tot de Board of Trustees.
Je kandidaatstellingsverklaring
 1. omdat de deadline voor kandidaatstellingsverklaringen een beetje onhandig is voor mij, schrijf ik dit vanaf een camping in de Auvergne, Frankrijk.
 2. Het spijt me dat ik Angela's opstappen heb moeten meemaken, ik waardeer haar bijdragen aan de projecten zeer en ben blij te horen dat die niet zullen ophouden. Gezien dat een tijdelijke vervanger absoluut noodzakelijk is, heb ik besloten mij kandidaat te stellen ondanks mijn drukke leven, omdat er veel werk ligt om aangepakt te worden naast de vele problemen die door de Board van de WMF opgelost moeten worden; er moeten goede beslissingen snel genomen worden is mijn bescheiden mening. Ik heb besloten om me kandidaat te stellen, maar niet nadat ik enkele medewikianen had geraadpleegd, wiens commentaar en zienswijzen hierop ik erg waardeer en respecteer, dus hier ben ik: mijn kandidatuur zou niet geheel onverwachts moeten komen.
 3. zie alsjeblieft mijn gebruikerspagina voor een paar persoonlijke zienswijzen; heb een beetje geduld, omdat hier niet een wetenschapper (of technicus, ik moet zeggen dat ik soms nog steeds worstel met sommige codes) maar een artiest aan het woord is...
 4. ik ben componist van beroep en doceer aan het conservatorium in Rotterdam. Ook als componist geloof ik niet in copyright, al helemaal niet in copyright op ideeën en heb me dan ook lange tijd verzet tegen het lid worden van de auteursrechtenorganisatie waar componisten lid van moeten zijn. Uiteindelijk heb ik moeten toegeven omdat ik er achter kwam dat het zonder lid te worden bijna onmogelijk was om mijn werk uit te brengen, zeker op cd. Ik geloof sterk in copyleft in het algemeen.
 5. voordat ik componist werd heb ik als manager gewerkt in het Nederlandse bedrijfsleven, waar ik zowel in de non-profit sector als in de profit sector ervaring heb opgedaan ('87-'95). Ik ontdekte de Britannica (oeps, foute tekst, zou ik dit eigenlijk wel moeten noemen??) op tienjarige leeftijd in 1968 en ben sindsdien verliefd op het verkrijgen en verspreiden van kennis :-)
 6. ik ben voor real-life ontmoetingen wanneer die ook maar kunnen, die in mijn relatief kleine landje makkelijk te regelen zijn (ik organiseerde o.a. het Rotterdamse symposium waar in september 2004 Jimbo, Anthere en Angela elkaar voor de tweede keer écht ontmoetten) en ik ben dan ook van mening dat naast normale conferenties op IRC de Board van de WMF, met de huidige stand van zaken (naast samenkomen op wikimania) minstens drie keer in het jaar écht moet samenkomen, om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.
 7. ik leer talen nogal snel en zou er geen probleem mee hebben om er nog een paar te leren in het voorbijgaan...
 8. of we nou een ark van Noach voor de menselijke kennis bouwen, of "maar" moedig werken aan het stap-voor-stap voltooien van de toren van Babel moet nog blijken, maar ik denk dat we dat meer in eigen hand hebben dan "redelijk verwacht kan worden". Laat het duidelijk zijn dat om deze exacte reden ik nadrukkelijk geloof in het belang van de missie van de WMF en ik daarom de afgelopen tweeëneenhalf jaar het grootste deel van mijn vrije tijd gewijd heb aan de consolidatie en verdere uitbreiding van de wikimediaprojecten en -gemeenschappen. Wat ook de uitkomst van deze verkiezing is, ik zal hiermee doorgaan
Voor vragen, voeg die hier toe gebruik mijn meta-overlegpagina of e-mail me op oscar<dot>wiki<at>gmail<dot>com.