Election candidates 2006/Kim Bruning/Sv

Kim BruningEdit

Användarnamn Kim Bruning
Verkligt namn Kim Bruning
 
Bosatt Nederländerna
Ålder 28
Användarsidor en:User:Kim Bruning
Wikimedian sedan redigerat regelbundet sedan ~ 7 nov 2003. (Första redigeringen: 7 nov 2001)
Deltar i följande projekt Engelska Wikipedia är min hemmawiki. Jag har hjälpt till med rådgivning till nl.wikipedia och en.wikinews, och jag försöker för närvarande förmå folk att göra lite riktig social statistik på Wikipedia. De som var på Wikimania kan ha varit på någon av de föreläsningar som är ett resultat av detta.
Språk som jag deltar i Nederländska, engelska, tyska, franska och latin har jag lärt mig i skolan, en del tidigt andra senare. Mina modersmål är nederländska och engelska. Jag är hygglig på tyska men min franska och mitt latin är inte så bra längre.
Länk till sidor med användarbidrag * wikien
Kandidaturdeklaration I normala fall tycker jag inte att omröstningar är något som hör hemma på wiki, men detta är en omröstning utanför själva wikin om någonting i verkliga livet. I verkliga livet finns det till exempel inte någon rulla-tillbaka-knapp, så den djärva metoden för att uppnå konsensus "rulla tillbaka och diskutera sedan fungerar inte. Jämrans!

Jag medverkar i olika wikimediaprojekt eftersom jag tror mycket på copyleft och fritt/öppet innehåll.

En del människor här har med sig imponerande meritförteckningar eller avlägger intressanta vallöften. Jag kommer att göra ett fåtal stora löften, fört vart och ett av dem är svåra att uppfylla i verkliga livet. Om jag enbart väljer ett litet fåtal, så kommer jag att ha en realistisk möjlighet att faktiskt kunna uppfylla dem alla.

Observera att med röstningsmetoden "approval voting", så kan du rösta på flera kandidater som har liknande program. Om en viss idé tilltalar dig, rösta då också för de andra kandidaterna som har den idén på sitt program.

  • Intern kommunikation: För närvarande är wikimedia mycket fragmenterat. Jag skulle vilja få alla dessa fragment att prata med varandra, och jag hoppas kunna uppnå detta genom att väva ett nät, en länk och en person i taget. Detta skulle jag kunna göra utan att sitta i styrelsen, men den extra möjlighet till kommunikation som det innebär att ingå i styrelsen gör det mycket lättare. Om du tycker att detta borde uppnås, fundera på att även rösta på AaronSW, Arnomane och Oscar.
  • Insyn: För tillfället verkar vissa delar av Wikimedia Foundation bakom stängda dörrar, och fungerar i princip utan ordentlig insyn av wikigemenskapen. Vissa saker måste förbli hemliga, men det finns vettiga metoder som tillåter folk att kontrollera även enskilda processer. Det är bara styrelsen faktiskt kan tvinga folk att använda sig av dessa metoder, så det behövs att någon i styrelsen tar upp detta. Om du tycker att detta borde uppnås, fundera på att även rösta på Eloquence och Improv
  • Långt nu: Wikimedia bör finnas kvar i åtminstone 100 år (till år 02101). Ett sätt att garantera detta är att skapa en ekonomisk reserv. Att uppmuntra individuella wikiprojekt att göra en översyn över hur de sköts är också till stor hjälp. Att driva stiftelsen så slimmat och effektivt som möjligt (med så lite pengar som möjligt) är också en garant för långt liv. Om detta intresserar dig, fundera på att även rösta på Improv
  • Sitta hela perioden ut. Jag lovar att stanna kvar i styrelsen fram till mandatperiodens slut, för att garantera kontinuitet.

Den engelska originaltexten finns på Election candidates 2006/Kim Bruning/En

Frågor kan ställas här en:User Talk:Kim Bruning/board eller User talk:Kim Bruning