Election candidates 2006/Improv/Nl

ImprovEdit

Gebruikersnaam Improv
Echte naam Pat Gunn
 
Locatie Pittsburgh, Pennsylvania, Verenigde Staten
Leeftijd 28
Gebruikerspagina's en (ik heb ook andere gebruikerspagina's maar die bevatten geen inhoud van betekenis)
Wikimediamedewerker sinds Eind 2002 (daarvoor kwam ik op de mailinglist van Nupedia)
Projecten waarin ik deelneem voornamelijk enwiki
Talen waarin ik deelneem Engels. Ik lees soms artikelen op de Duitse, Spaanse en Japanse wiki's, maar ik vertrouw mijn grammatica niet voldoende om daar actief bij te dragen.
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" en
Je kandidaatstellingsverklaring Ik ben al meerdere jaren betrokken bij Wikipedia (en bij Usenet, en bij diverse andere gemeenschapsgebaseerde projecten). Vergaderverslagen lezend, geloof ik dat ik bij kan dragen aan de discussies die spelen rond het besturen van het project. Ik geloof in het volgende:
  • Er moet een stichting/fonds voor de Foundation opgebouwd worden (als dat niet al gedaan is) om een financiële buffer te garanderen.
  • Andere financieringsbronnen vinden waarvoor het niet noodzakelijk is om ons advertentievrije, open karakterbeleid drastisch te wijzigen.
  • Het bestuur moet terughoudend blijven voor zover het betreft de officiële dagelijkse bemoeienissen met de wiki's, het bestuur moet terughoudend handelen behalve wanneer het noodzakelijk is voor het project.
  • We moeten skpetisch zijn ten aanzien van terugkerende kosten en kosten voor "harde" infrastructuur zonder een sterke rechtvaardiging, om te waarborgen dat het project betaalbaar, niet-corrupt en flexibel blijft.
  • Meer manieren uitvinden om onze data te presenteren dan alleen internet (bijvoorbeeld TTS, mobiele apparatuur, etc), zodat de mensheid daarvan profiteert.
  • Goed opletten dat we geen risico's nemen die het project juridisch gezien in gevaar brengen.
  • Doorgaan met pogingen om Encyclopedia Libre en de Spaanse Wikipedia samen te brengen, als ook het bemoedigen/oprichten van contacten voor projecten in verschillende talen, om sterker samen te werken met anderstalige wiki's om te proberen te verhinderen dat de gelijke problemen optreden, verzekeren van conformiteit met de wet, en het delen van ideeën over richtlijnen.
Voor vragen, voeg die hier toe Bored? Bestuursvragen voor Improv