Election candidates 2006/Evrik/Sv

EvrikEdit

Användarnamn Evrik
Verkligt namn Bruce Andersen
Bosatt Philadelphia, Pennsylvania, USA
Ålder 42
Användarsidor en:User:Evrik
Wikimedian sedan första användarbidraget som inloggad 21 juli 2005 John Doe. Första anonyma bidraget (Urbanization) 21 januari 2004
Deltar i följande projekt commons, wikt, wikisource wikibooks, wikiquote och meta
Språk som jag deltar i en, de och es
Länk till sidor med användarbidrag en, es, de, commons ,wikt, wikisource, wikibooks, wikiquote and meta
Kandidaturdeklaration Jag blir hela tiden fascinerad av saker jag ser på wikipedia och dess systerprojekt. Min första erfarenhet av datorer fick jag när jag programmerade enkla spel med hjälp av hålremsor på en Apple II Plus. Jag fick mitt första mail-konto 1986 och började strax därefter hänga på nyhetsgrupper, MUD och internet. Jag ser wiki som ett fantastiskt sätt att sprida kunskap och att skapa ett samhälle dominerat av de frivilliga strukturerna.

Som styrelseledamot skulle jag fokusera på saker som kan härledas till tre breda områden:

1. Bygga wikigemenskapen

  • Kritisk källgranskning är det som gör wikipedia framgångsrikt. Inre stridigheter är förargliga och gör så andra försvinner. Jag skulle arbeta på sätt att förebygga konflikter.
  • Administratörer och sysop är en fantastisk grupp människor. Vi måste stödja deras arbete genom att förbättra de sätt varmed de väljs ut.
  • Främja gemenskaper som består av individer med intresse och expertkunskaper inom särskilda områden. Det kommer i sin tur att förbättra artikelkvalitén.

2. Främja artiklar som sprider kunskap, är korrekta och opartiska

  • Främja koordinationen mellan projekt på olika språk – minska skillnaden mellan artiklar på olika språk och stärk de projekten som har färre artiklar genom att göra det lättare att göra översättningar.
  • Skapa samarbetsprojekt med verifierade källor (encyklopedier, ordböcker etc) för att göra artiklarna mera korrekta och förbättra informationens tillförlitlighet.
  • Främja grupper av tekniska experter inom viktiga områden (till exempel upphovsrättfrågor). Att utöka hjärntrusten inom kärnområden kan bidra till att minska konflikter mellan bidragsgivare.

3. Bygg en stark ekonomisk bas åt Wikimedia Foundation (WMF)

  • Öka den finansiella stabiliteten genom att utöka stiftelsens donationsbas. Detta inkluderar att lyfta fram betydelsen av att bygga upp en ekonomisk reserv.
  • Arbeta för att rekrytera frivilliga och donatorer till WMF, och att ge dessa donatorer erkännande.
  • Undersöka hur vi kan använda teknik för att förbättra hur informationen levereras.
  • Bygga upp teknisk infrastruktur.

Den engelskspråkiga originaltexten finns på Election candidates 2006/Evrik/En.

Frågor kan ställas här en:User talk:Evrik