Election candidates 2006/Cimon Avaro/Sv

Cimon AvaroEdit

Användarnamn Cimon Avaro
Verkligt namn Jussi-Ville Heiskanen
 
Bosatt Helsingfors i Finland
Ålder 40 ½ år gammal
Användarsidor en:User:Cimon Avaro, fi:User:Cimon Avaro (mestadels, har några dussin till som inte används särskilt mycket)
Wikimedian sedan 13 april 2003 (redigerade anonymt några dagar dessförinnan)
Deltar i följande projekt Projekt i vilka jag deltar: en-wikipedia, fi-wikipedia, en-wikiquote (dessutom småändringar på scots-wikipedia och simple-wikipedia samt interwikilänkar på dussinet eller flera olika wikipedior
Språk som jag deltar i Finska, engelska, skotska
Länk till sidor med användarbidrag En-wikipedia, Fi-wikipedia, En-Wikiquote, Meta
Kandidaturdeklaration  
Vi måste
överbrygga klyftan mellan Wikimedia Foundation (WMF) ochwikigemenskaperna. För att åstadkomma detta ska jag finnas på IRC-kanaler, e-mail och mailinglistor. Jag kommer att tala med människor som värdesätter WMF:s syfte, i enrum.
Jag redigerar
huvudsakligen på engelska WP, och har bidragit genom att starta riktlinjen en:WP:BITE (Bit inte nykomlingarna) och "Cleanup" (Kategori och sida för artiklar som behöver städas). Mina redigeringar kommer inte att vara, men det gör dessa sidor.
I tidigare valomgångar
första gången höll jag debatten gemytlig, och höjde dess nivå. WMF:s hälsa behöver en utmaning av bra kandidater i det andra valet. En plats är ledig, så nu ska vi föra vår kampanj på ämnet riktningen på vårt mål att vara till nytta för mänskligheten.
På lång sikt
WMF-projekten kommer att sträcka sig över århundraden; alla käbbel blir till fotnoter på sin väg mot granskning av evigheten. WMF dominerar internet, och hur vi leder kommer att påverka nätet; vår är i en god riktning, "gör så internet inte suger". Vi ska förena våra krafter med grupper som vakar över dess framtid, såsom EFF, FSF, SFLC och CC.
WMF
ska "inte göra något ont". Den övervakar resurser & tillgångar som anförtrotts den, inklusive Wikimedia Foundations och projektens varumärken och emblem, och skyddar dem från missbruk och urvattning. Att licensiera dessa bör beslutas om från fall till fall, långsamt och med känslighet för kulturella och juridiska ramvark, utan att förutsätta någon modell som den enda.
Kommittéerna ska övervakas av styrelsen, så att dessa överensstämmer med vårt uppdrag.

Det engelskspråkiga originalet finns på Election candidates 2006/Cimon Avaro/En

Frågor kan ställas här User:Cimon Avaro/Candidacy_2006