Election candidates 2006/Charles Matthews/Sv

Charles MatthewsEdit

Användarnamn Charles Matthews
Verkligt namn Charles Matthews
 
År 2006
Bosatt Cambridge, Storbritannien
Ålder 52
Användarsidor en:User:Charles Matthews
Wikimedian sedan 2003
Deltar i följande projekt en-wikipedia
Språk som jag deltar i Engelska (översättningar till engelska, och interwiki)
Länk till sidor med användarbidrag [1]
Kandidaturdeklaration Jag kandiderar med erfarenheter och kunskaper som är användbara för Wikimediastyrelsen. Jag är inte en teknisk person och har inte varit aktiv inom frågor som rör Wikimedia, utan föredrar att fokusera på den engelska Wikipedian.

Jag har ingen särskild målbild för Wikimedia Foundation. Som programförklaring skulle jag säga att vi fortfarande måste leva upp till vissa saker. Att förverkliga de bästa erfarenheterna av distansinlärning, när vi vet att det faktiska innehållet kan liknas vid den långa svansen (för att tala i ödmjuka termer), innebär att vi måste bli både kumulativt smarta och bättre på humanioria. Målet är att bli mångsidig och uttömmande, men även mångsidig och förståeligt på en global skala. Detta är amitiösa slagord.

Bakgrund: Efter min doktorsavhandling tillbringade jag 11 år i universitetsvärlden (1978-1989), vid University of Cambridge med några år i Frankrike och USA. Sedan har jag arbetat ideellt i ett flertal sammanhang, däribland PR och sponsorjakt. Jag har skrivit två böcker (en konventionell och en nätpublicerad bok med en koreansk vän) och över 100 artiklar. Jag har rest utanför turiststråken i Japan, Sydkorea och senast i Uganda, där jag gav en välbesökt föreläsning om Wikipedia. Jag talar ganska bra franska, lite ryska. Under hela denna tid har jag varit gift förälder.

Styrelsens uppgift: vilken annan utvidgad nätcommunity kan anställa sin underhållspersonal? Styrelsen är anförtrodd den viktigaste samligen av hypertext som någonsin skapats. Vissa ogripbara saker såsom "wikikultur", "motiverande arbetsklimat", "att tillföra värde" är lika viktiga som pengar. Wikimediaprojektens nuvarande storlek innebär att ibland är rak ledning lämpligt, men den största utmaningen förblir att ta de människor som skriver på wiki i anspråk, i en större skala. I sajternas dagliga skötsel innebär detta att man inte skall tappa kontakt med det gamla sättet att tänka.

Kort sagt har jag erfarenhet från andra håll, kommunikationsförmåga och traditionell wiki-inställning.

Det engelskspråkiga originalet finns på Election candidates 2006/Charles Matthews/En

Frågor kan ställas här User:Charles Matthews/WMF Board Election 2006