Election candidates 2006/Charles Matthews/Nl

Charles MatthewsEdit

Gebruikersnaam Charles Matthews
Echte naam Charles Matthews
 
2006
Locatie Cambridge, Verenigd Koninkrijk
Leeftijd 52
Gebruikerspagina's en:User:Charles Matthews
Wikimediamedewerker sinds 2003
Projecten waarin ik deelneem en-wikipedia
Talen waarin ik deelneem Engels (vertalingen in het Engels, en interwiki)
Links naar de overzichten "Bijdragen gebruiker" [1]
Je kandidaatstellingsverklaring Ik ben een kandidaat met ervaring en nuttige vaardigheden voor de Board van Wikimedia. Ik ben niet een technisch persoon, and ik ben niet in Wikimedia zaken actief geweest, maar ik heb me geconcentreerd op de Engelse Wikipedia.

Ik kom zonder een specifiek raamwerk voor de WMF. Als program zou ik zeggen dat we nog een paar dingen moeten samenbrengen. Het implementeren van de beste ervaringen in afstandsleren, waar we weten dat de feiteninhoud een long tail heeft (om hippe woorden te gebruiken), betekent dat we zowel gezamenlijk slim als beter in de geesteswetenschappen moeten zijn. Het doel is om alomvattend te worden, maar ook op wereldschaal begrijpbaar en begrijpend. Dit zijn ambitieuze slogans.

Achtergrond: Ik heb 10 jaar ervaring (1978-1989) als een post-doc in de universitaire wereld aan de universiteit van Cambridge met een paar jaar in Frankrijk en de VS. Daarna werd ik een vrijwilliger in verschillende contexten, zoals public relations en het vinden van sponsorgelden. Ik heb twee boeken geschreven (een conventioneel, en een met een Koreaanse vriend dat online is gepubliceerd) en meer dan 100 artikelen. Ik heb gereisd, buiten de gebaande paden voor toeristen, door Japan, Zuid-Korea, en pas geleden in Oeganda waar ik in juni een goedbezochte lezing over Wikipedia heb gegeven. Ik spreek vrij goed Frans, en een beetje Russisch. Ik was gedurende al deze tijd getrouwd met kinderen.

De rol van de Board: Welke andere uitgestrekte gemeenschap online kan zijn eigen medewerkers inhuren? De Board draagt de verantwoording over het allerbelangrijkste stuk hypertekst. Sommige immateriële zaken, zoals 'wikicultuur', 'motiverende werkomgeving', en 'waarde toevoegen', zijn net zo belangrijk als geld. De schaal van de Wikimedia projecten betekent dat normale managementtechnieken soms toepasbaar zijn, maar de grootste uitdaging blijft om ervoor te zorgen dat alle mensen die op de wiki's schrijven aan het grote schema bijdragen. Dit betekent dat we niet de oude denkbeelden uit het oog kunnen verliezen in de alledaagse bestuur van de websites.

In het kort: Ik heb ervaring buiten Wikimedia, communicatievaardigheden en een traditionele wiki-benadering.

Voor vragen, voeg die hier toe User:Charles Matthews/WMF Board Election 2006