Election candidates 2006/AaronSw/Da

AaronSwEdit

Brugernavn AaronSw
Rigtigt navn Aaron Swartz
Sted Cambridge, Massachusetts, USA
Alder 19
Brugersider en:User:AaronSw
Deltaget på Wikimedia siden fulgt projektet siden 2001, bidraget siden 2003
Projekter jeg deltager i en.wikipedia, en.wikisource, en.wikiquote
Sprog jeg deltager på hovedsageligt engelsk
Link til bidrag en.wikipedia, en.wikisource, en.wikiquote, en.wikinews, meta.wikimedia, wikimania2006
Kandidatens udtalelse Siden januar er trafikken af besøgende til Wikipedia mere end fordoblet og presset på folkene bag er vokset tilsvarende. Som resultat er Wikimedia Foundation nu ved et vendepunkt: den må gå fra at være en lille gruppe mennesker til en vedvarende organisation. Jeg stiller op for at repræsentere fællesskabet i denne overgang og for at sikre mig at vi lever op til vores kerneværdier:
  • Samarbejde. Vores problemer kan ikke løses ved at give magten til de rette folk, selskaber eller lande; i stedet vil vi have brug for alles bidrag. Læsere bør anspores til at blive bidragende brugere, brugere bør anspores til at blive involveret i politikken, politikfolk bør anspores til at hjælpe med at sætte bestyrelsens dagsorden. Som bestyrelsesmedlem er er mit job at repræsentere fællesskabet: at udgive detaljer om hvad bestyrelsen egentlig laver og anmode om fællesskabets mening om, hvad der bør gøres.
  • Fornyelse. Software er ikke neutralt; dets design former sig efter hvordan du bruger det. Indtil nu har vi haft travlt bare med at holde softwaren kørende. Vi må også arbejde på at forbedre det: få flere folk involveret, tilføje funktioner som fællesskabet ønsker og gøre det let for alle at bruge fuldt ud. Siden software, på en meget virkelig måde, kontrollerer siden, har den der kontrollerer softwaren ufattelig magt. Vi skal sikre os at fællesskabet, ikke private firmaer eller individuelle personer, beslutter hvordan det udvikler sig.
  • Vækst. Alexa rapporterer om at 5% af alle Web surfere besøger Wikipedia. På den ene side er det meget imponerende. På den anden side betyder det at 95% ikke gør. Det er mange folk vi skal bringe ombord. Men selv af dem som læser Wikipedia, er det få som rigtig forstår at de kan skrive den, for ikke at nævne alle de andre opgaver de kan udføre. På samme tid er hvad vi har gjort dog nu blevet et forbillede for verden. Ledere på alle områder håber på at implementere Wikipedias magi i deres egne opgaver. Sådanne job kan kræve nye organisationer, ny software eller nye strukturer, men vores store mål er stadig det samme: radikalt samarbejde for at give alle ubegrænset adgang til hele verdens viden.

Mere om alt dette...

Om mig: For over seks år siden byggede jeg mit første webprogram. Jeg kaldte det theinfo.org, men det var i bund og grund den samme ide som Wikipedia. Ikke overraskende blev det ikke den store succes, men jeg holdt aldrig op med at tænke over problemet. Siden da medforfattede jeg RSS 1.0 spec, arbejdede på specifikationerne til Semantisk Web og var en tidlig ansat i Creative Commons. Senest var jeg medstifter af Reddit, som, efter et år, allerede er blandt top 1500 sider på Internettet (ifølge Alexa).

For spørgsmål, post her User talk:AaronSw