Wikimedia Foundation elections/Board elections/2007/Eleccom mail, 07-05/nl

Beste [username],

Dankuwel voor uw interesse in de verkiezingen voor de Board of Trustees van de Wikimedia Foundation. De Verkiezingscommissie moet u tot haar spijt mededelen dat uw stem, conform het verkiezingsreglement, ongeldig is verklaard.

De Verkiezingscommissie maakte vandaag bekend dat, tot haar spijt, ongeveer 220 van de binnengekomen stemmen niet geldig zijn: deze stemmen zijn door niet-stemgerechtigde personen uitgebracht. Door een fout in de software konden deze stemmen worden uitgebracht, terwijl de desbetreffende gebruikers voor 1 maart 2007 nog niet de vereiste 400 bewerkingen hadden gedaan.

De gebruikerslijsten die oorspronkelijk naar Software in the Public Interest (SPI, de organisatie waarmee wij samenwerken voor deze verkiezingen) verstuurd zijn, bevatten fouten. Een fout in het programma dat gebruikt werd om bewerkingen te tellen zorgde ervoor dat deze lijst alle gebruikers met meer dan 200 bewerkingen bevatte, in plaats van de gebruikers met meer dan 400 bewerkingen, waardoor een groot aantal gebruikers onterecht stemgerechtigd werd verklaard. De fout in het programma is inmiddels opgelost en een verbeterde gebruikerslijst is inmiddels naar SPI verstuurd.

De eerste lijst bevatte 27.888 gebruikers die onterecht konden stemmen. Van deze gebruikers hebben er circa 220 ook daadwerkelijk een stem uitgebracht. Op grond van het reglement heeft de Verkiezingscommissie besloten deze 220 stemmen ongeldig te verklaren, waaronder de uwe. De lijst met ongeldige stemmen is op https://wikimedia.spi-inc.org/index.php/List_of_struck_votes te vinden.

Een aantal van de betrokken kiezers heeft wellicht een ander gebruikersaccounts met meer dan 400 bewerkingen, en zijn dus nog steeds stemgerechtigd. Als dit op u van toepassing is verzoeken wij u aan om opnieuw te stemmen vanaf een stemgerechtigd account. Hebt u geen stemgerechtigd account (dat wil zeggen, geen account waarmee voor 1 maart 2007 meer dan 400 bewerkingen zijn gedaan), dan hopen wij dat u bij de volgende verkiezingen wel aan de eisen voldoet en dat u dan wederom stemt.

Vragen, opmerkingen of andere berichten aan de Verkiezingscommissie worden op prijs gesteld, en kunnen worden geplaatst op Talk:Board elections/2007/en. Nogmaals onze oprechte verontschuldigingen voor enig ongemak dat u hiervan heeft ondervonden.

Hoogachtend,

namens de Wikimedia Board-verkiezingscommissie (Wikimedia Board Election Steering Committee),

[sign]