Чување на податоците

This page is a translated version of the page Data retention policy and the translation is 100% complete.

Во согласност со долгорочната посветеност на приватноста и прибирањето на што помалку податоци од корисниците и уредниците, Одборот на доверители на Фондацијата Викимедија по правило ги чува само оние лично препознатливи податоци што се сосем неопходни за функционирањето на нејзината дејност, за да се задоволат правилата за приватност или според минималните барања на законските уредби на САД.