Luottamuksellisuuslupaus ei-julkiseen tietoon/Kuinka allekirjoittaa

This page is a translated version of the page Confidentiality agreement for nonpublic information/How to sign and the translation is 76% complete.
Outdated translations are marked like this.
Haluatko auttaa kääntämisessä? Käännä puuttuvia viestejä.
Tietosuojaan liittyviä sivuja ±

Current documents

(talk)

Past documents

Tämä sivu kertoo asiat, jotka sinun tulee ottaa huomioon allekijoittaessasi luottamuksellisuuslupauksen ei-julkiseen tietoon sopiakseen yhteen ei-julkisen tiedon käsittely -käytännön kanssa. Kuten kerrottu käytännössä, tämä on vaatimus tietyille Wikimedia-vapaaehtoisten ryhmille, joilla on pääsy ei-julkiseen tietoon. Esimerkkejä näistä vapaaehtoisista, joilta vaaditaan tämän hyväksynnän allekirjoittaminen, ovat OTRS-vapaaehtoiset, osoitepaljastajat, häivyttäjät, ja ylivalvojat.

Taustaa

Wikimedia-säätiö hyväksyi uuden Käytännön ei-julkisten henkilötietojen käsittelystä 6. marraskuuta 2018. Edellinen käytäntö oli voimassa 15. marraskuuta 2018 asti, jolloin uuden käytännön edellyttämät prosessit otettiin käyttöön.

Siitä päivästä lähtien niille vapaaehtoisille, joita tämä käytäntö koskee, annettiin alustavat ilmoitukset siitä, että heidän tulee allekirjoittaa salassapitosopimus 13. helmikuuta 2019 mennessä säilyttääkseen pääsynsä ei-julkisiin tietoihin.

Vapaaehtoisten, jotka on hyväksytty pääsemään käsiksi ei-julkiseen tietoon 15. marraskuuta 2018 jälkeen, tulee allekirjoittaa salassapitosopimus ennen pääsyn saamista.

1. askel: Luo Phabricator-tili

Kuinka luoda Phabricator-tili Wikimedia-tunnuksellasi. (Englanniksi)
Kuinka täyttää Phabricator-profiilisi tiedot. (Englanniksi)
Lisätietoa: Phabricatorin sivu MediaWiki.orgissa

Ei-julkista tietoa koskevan salassapitosopimuksen allekirjoittaminen suoritetaan ja seurataan Legalpadilla Phabricatorissa.

Allekirjoittaaksesi salassapitosopimuksen sinun pitää tehdä Phabricator-tili (jos sinulla ei jo ole sellaista):

 1. Varmista, että olet sisäänkirjautuneena Wikimediassa.
 2. Mene Phabricatorin sisäänkirjautumissivulle.
 3. Klikkaa painiketta, jossa lukee "Login or Register - MediaWiki" (English: "Login or Register - MediaWiki")
 4. Hyväksy yhteys MediaWiki.orgin kanssa, kun sitä pyydetään.
 5. Phabricator kysyy käyttäjänimeä (ei voi sisältää ei-latinalaisia merkkejä kuten العَرَبِيةُ tai 中华民族). Kun mahdollista, käytä Wikimedia-käyttäjänimeäsi. Myös sähköpostiosoite tarvitaan, mutta sitä ei näytetä muille käyttäjille.
 1. Click on Profile (top right) > Manage (on the left side) > Edit Profile and set your Also Known As (for example, to your full name) to make it easier to search for you and identify yourself on the agreement.

Mene Phabricatorin ohjesivulle MediaWiki.orgissa lukeaksesi lisätietoa Phabricator-tilin perustamisesta, konfiguroimisesta ja käyttämisestä.

2. askel: Käy salassapitosopimus läpi omalla kielelläsi (jos saatavilla)

Ennen kuin allekirjoitat salassapitosopimuksen, lue se omalla kielelläsi (jos saatavilla), jotta ymmärrät täysin mitä olet hyväksymässä.

NOTE: The document intentionally states "X years of age" as the documents actually being signed may say either 16 years of age or 18 years of age depending on the role of the person signing it. The documents on Legalpad which volunteers are signing reflect the correct age for that specific document.

3. askel: Allekirjoita salassapitosopimus Phabricatorissa

Allekirjoittaaksesi salassapitosopimuksen Legalpadilla Phabricatorissa:

 1. Varmista, että olet kirjautuneena Phabricatorissa.
 2. Mene asiaankuuluvaan sopimukseen Phabricatorin Legalpadissa:
   • HUOM: Käyttäjien, joilla on pääsy sekä OTRS:ään ja muihin työkaluihin, kuten osoitepaljastimeen tai häivytystyökaluun, täytyy allekirjoittaa molemmat sopimukset.
 1. Käy sopimus uudelleen läpi, jotta varmasti ymmärrät sen.
 2. Varmista, että nimesi näkyy "Nimi"-syöttökentässä "Hyväksy ja allekirjoita sopimus" -osiossa sopimuksen alla.
 3. Rastita "Hyväksyn yllä esitetyt ehdot" -valintaruutu.
 4. Klikkaa "Allekirjoita dokumentti" -painiketta.

Completion

Yleisen salassapitosopimuksen ei-julkiselle tiedolle käsittelee Wikimedia-säätiö. Kun Säätiö on käsitellyt sopimuksesi, se päivittää sopimuksia seuraavan ilmoitustaulun Meta-Wikissä merkkinä siitä, että käyttäjänimesi on sopimuksen hyväksynyt (oikeaa nimeäsi ei lisätä listaan, paitsi jos se on myös käyttäjänimesi).

OTRS-käyttäjien salassapitosopimuksen ei-julkisesta tiedosta käsittelevät OTRS-ylläpitäjät. Kun OTRS-ylläpitäjät ovat käsitelleet sopimuksesi, he päivittävät sopimuksia seuraavan ilmoitustaulun ei-julkisessa OTRS-wikissä merkkinä siitä, että käyttäjänimesi on sopimuksen hyväksynyt (oikeaa nimeäsi ei lisätä listaan, paitsi jos se on myös käyttäjänimesi).

Kiitos, näiden vaiheiden suorittamisesta. Sinua sitoo nyt lakisääteisesti ei-julkisia tietoja koskeva salassapitosopimus, ja kykenet käsittelemään ei-julkisia tietoja.