Kommunikáció/Hanglogó

This page is a translated version of the page Communications/Sound Logo and the translation is 99% complete.
Szeretnél segíteni a fordításban? Fordítsd le a hiányzó üzeneteket.
Sound Logo

Számítógép, milyen hangja van az emberi tudás összességének?

Napjainkban az emberek a hangjukkal is feltehetnek kérdéseket a számítógépeknek és az okoseszközöknek, a nagy keresőmotorok pedig gyakran a Wikimédia-projektekben keresgélnek, hogy ezekre választ kapjanak. A Wikimédia-tartalmak azonosítására szolgáló hanglogó nélkül a nyilvánosság nem mindig tudja, hogy ez a tudás a Wikimédiától származik, amely az ellenőrizhető információk megbízható forrása. A vizuális logóverseny örökségére hangolódva, valamint a hanglogókra és a hangkészítésre vonatkozó izgalmas új szempontokkal a Wikimédia Alapítvány globális versenyt szervez a Wikimédia hanglogójára, és szeretnénk, ha te is jelentkeznél.

A hanglabor-ban különböző dallamokat és hangokat állítottunk össze neked a kísérletezéshez és inspirálódáshoz. Jó szórakozást!

Olvasd el a "Diff" blogsorozatunkat, ha kíváncsi vagy:

A MassiveMusic által vezetett és felvett mesterkurzus a "Wikimédia: Minden Emberi Tudás Hangja" nevű versenyhez szükséges hanglogó elkészítéséről.

Megbeszélés a Zenei Produkcióról

Ha többet szeretnél megtudni a hanglogókról, netán segítségre van szükséged a pályázatodhoz, vagy ha van egy remek ötleted, de nem tudod, hogyan vedd fel hangra, csatlakozz a beszélgetéshez technikai partnerünkkel MassiveMusic Szeptember 29-én, 15:00-16:00 UTC. Csatlakozz be ezen a linken: Zoom, vagy alább a Wikimédia felhasználóddal, és mi elküldjük neked a beszélgetés linkjét az "Email this User" funkcióval. Kérjük, előre oszd meg velünk kérdéseidet, hogy a lehető legjobban hozzád tudjuk igazítani a workshopot.

Jelentkezés


A kérdése(i)d a beszélgetéshez

  • Can I use licensed sounds that I paid for and downloaded? (for instance: "Pro Sound Effects - Cinematic Winds")

Add a question

Idővonal

A verseny előzetes menetrendje az alábbiakban olvasható. Ezt a logópályázat előrehaladtával tervezzük folyamatosan frissíteni, de a felmerülő igényeknek megfelelően is változhat.

október 2021-től a február 2022-ig Március + Április 2022 Május + Június 2022 július 2022 augusztus 2022 szeptember 2022 október 2022 november 2022 december 2022 2023 eleje
1. fázis: Háttérkutatás és megbeszélés A projektcsapat előkészületei 2. fázis: Közösségi kapcsolatfelvétel és megbeszélések a verseny tervezése beszélgetések és bejövő ötletek alapján Hanglogó események a Wikimánián 3. fázis: A megmérettetés Kiválasztás, szavazás Szavazás Szavazás Eredmények
Közösségi események, kezdeti megbeszélések a témában Link Versenytervezési megbeszélések a közösséggel Véglegesített versenyterv Weboldal kialakítása és aktiválása; kapcsolattartó csoport; szűrőcsoport és kiválasztási bizottság felállítása. Elindul a "Minden Emberi Tudás Hangja" globális verseny A verseny lezárul, a szerzői jogok kezdeti felülvizsgálata, a kiválasztási bizottság szűkített listái Jelenleg a tervek szerint november 29-én kezdődik A szavazás lezárul a "Wikimédia Commons"-on A Wikimédia hanglogója, A "Minden Embei Tudás Hangja" nyilvánosságra kerül.

Projektcsapat

Mi, Lena Traer, Mathoto Matsetela és Tas Elias vagyunk a Wikimédia Alapítvány Brand Studio csapatából; Victor Grigas, a közösséggel való kapcsolattartónk a projekt kezdeti fázisaiban; Arupako, CalliandraDysantha, Erina, Jon Kolbert, és Muhammed a versenyzők eléréséért és bevonásáért; és Kelsi Stine-Rowe és Mehrdad Pourzaki a Movement Communications csapatából. Együtt vezetjük és támogatjuk a Wikimédia hanglogójának globális versenyét.

Közösségi megbeszélések

 
Diabemutató - Közösségi megbeszélések a Hanglogóról 2022 májusában
Wikimédia Hanglogó virtuális találkozó 2022. május 27-én, pénteken

A Wikimédia hanglogó pályázat 2. fázisában nyílt közösségi konzultációk zajlottak a pályázat javaslatáról (ennek diái itt megtekinthetők). Két találkozóra került sor, egy május 27-én és egy másik június 2-án. A május 27-i videofelvétel itt található. A prezentáció a következőkből állt: a TED hanglogó boncolgatása, az Audacity hangszoftver alapvető használata és a hangfelvétel néhány trükkjének bemutatása, a versenyjavaslat összefoglalója és annak alakulása, illetve kérdések és válaszok.

Olvass utána itt.

1. fázis: kapcsolatok a közösségekkel

Az alábbiakban egy táblázatot találsz azokról a - múltbeli és jövőbeli - helyekről, ahol a beszélgetőoldalunkon kívül a Wikimédiásokhoz is csatlakozunk, hogy a hanglogó projektről beszélgessünk. Ha szeretnéd meghívni a csapatot az eseményedre, vagy szeretnél egy hívást egyeztetni, hogy beszéljünk a projektről, írj egy e-mailt a soundlogo wikimedia.org címre. Ha szükséges, tolmácsolást is tudunk szervezni, hogy nem angol nyelvű csoportokkal is beszélni tudjunk.

Csoport vagy megbeszélés neve Összegzés Jegyzetek az eseményről
WikiArábia - Kerekasztal-beszélgetés, 15 október 2021 Tas és Samir a Brand Studio-tól, valamint Kelsi a Movement Communications-től körülbelül 25 önkéntessel vett részt a Hanglogó kerekasztal-beszélgetésén a WikiArábia 2021-es rendezvényén. Tas bemutatta a Wikimédia-tartalmakra vonatkozó Hanglogó feltárásának lehetőségét, amelyhez a nyilvános beszélgetésen nem kapcsolódtak, és a hívás során nem tettek fel kérdéseket, de a jelenlévőket tájékoztatták a lehetőségről. Lásd a program linkjét és a hozzá kapcsolódó jegyzeteket.
Stratégiai Wikimédia Partnerhálózat - Prezentációk, Kérdések és Válaszok, 31 október 2021 (minkét megbeszélés) Kelsi a hanglogó csapatból körülbelül 30 önkéntessel vette fel a kapcsolatot a mozgalom minden részéről az első október 2021-es SWAN-találkozókon. A hanglogó ötletét általános pozitív fogadtatásban részesítették, és többek között kérdéseket tettek fel a védjeggyel, az önkéntesek általi felhasználással és azzal kapcsolatban, hogy a hanglogó tartalmazhat-e szavakat. Az önkéntesek a közelgő hanglogó-pályázat iránti izgatottságukról is tanúbizonyságot tettek azzal, hogy az oldalsó csevegésablakban logóötleteket osztottak meg egymással.

Az október 31-én 18:30 UTC tartott második SWAN-találkozón a Brand Studio csapata (Mathoto, Zack és Samir képviseletében) mintegy 40 önkéntessel vette fel a kapcsolatot. A Brand Studio csapata köszönetet mondott a kijelölt közösségi tanácsadóknak, akik segítettek a márkamunka következő lépéseinek irányításában, amely magában foglalja a rugalmas elnevezési lehetőségek bővítésének terveit, egy egységes közösségi pilotot, a meglévő márkairányelvek portáljának frissítését a meta és a hanglogó feltárásán. A résztvevők ünnepelték ennek a színes levélnek a mozgalomra gyakorolt pozitív hatását, és egyáltalán örömmel látták, hogy márkaprojektek indulnak a mozgalom újabb, biztosabb alapokon történő támogatására. A hanglogó-projekt iránt is pozitív érdeklődés mutatkozott, és hasznos javaslatokat tettek, különösen a világos használati irányelvek szükségessége kapcsán.

Lásd az esemény linkjét és a hozzá kapcsolódó jegyzeteket.
Kommunikációs Bizottság, 2021. október 26. Mathoto, Tas és Lena a hanglogó csapatból csatlakozott a Kommunikációs Bizottság 2021. október 26-án tartott havi üléséhez (9 közösségi tag vett részt). Mathoto áttekintést adott a következő lépésekől, és bemutatta a hanglogó kutatásának ötletét. Hasznos javaslatokat kaptunk a projektötlet megformálása és a hanglogó-pályázat inspirációja kapcsán.
WikiIndaba WikiIndaba - Kerekasztal-beszélgetés, 04 november 2021 A márkastúdió csapata a Wiki Indaba 2021-en a WMF kommunikációs osztályának kerekasztal-beszélgetését tartotta. Mathoto áttekintést adott a márka következő lépéseiről, arra összpontosítva, hogy az alapítvány hogyan fogja frissíteni a meglévő Wikimédia márkairányelvek portálját a metán, illetve Tas megosztotta a Hanglogó projektre vonatkozó információkat. A Hanglogó nem váltott ki számottevő visszhangot, mivel a hozzászólók közül sokan többet akartak tudni a jövő évre tervezett márkairányelv-frissítésekről és képzésekről. További információkért lásd az esemény linkjét és az ülés jegyzeteit.
Wikimédia CEE Online Találkozó - Kerekasztal-beszélgetés, 06 november 2021 A Brand Studio csapata (Mathoto, Tas, Samir) a 2021-es Wikimedia CEE Online Találkozó keretében a WMF Kommunikációs Osztályának kerekasztal-beszélgetésén mintegy 30 közép- és kelet-európai önkéntessel vett részt. Mathoto felelevenítette a márkamunkára vonatkozó igazgatótanácsi határozatokat, Tas bemutatta a Wikimédia-tartalmakra vonatkozó Hanglogó feltárásának bevezetőjét, Samir pedig a Wikimédia márkairányelvek egységesítésére és frissítésére irányuló projektet ismertette. A Hanglogót nagy érdeklődéssel fogadták. Számos közösség osztotta meg a hangokkal kapcsolatos kreatív ötleteit, a meglévő felhasználási lehetőségeket (például a "Beszélő Wikipédiá"-t és a "WikiQR"-t) és az új felhasználási lehetőségeket (például a Wikimédia tartalmak mozgó audiovizuális logóját). Itt találhatod a programot és a [[1]].

WikiConvention Francophone - Kerekasztal-megbeszélés, 20 november 2021

Tas és Kelsi a hanglogó csapatból az új hanglogó projektről tartott előadást a WikiConvention Francophone mintegy 50 résztvevője előtt. A közönség általános pozitívan reagált, a kérdések arra vonatkoztak, hogy a hanglogónak lesz-e mozgó vizuális kísérő logója is, hogy a projekt mennyire támogatja a kisebbségi nyelveket, hogy a hanglogó beszéddel vagy szöveggel fog-e rendelkezni, és hogy a hanglogó nyelvsemleges lesz-e? Itt találhatod az esemény linkjét és [ülés jegyzeteit].

Érdekel ez a projekt?

Add meg a felhasználóneved, hogy további információkat kapj a versenyről.

Add hozzá magad

Jegyzetek