КоденУредник

This page is a translated version of the page CodeEditor and the translation is 100% complete.

CodeEditor го дополнува стандардниот прозорец заџ уредување, додавајќи му потцртување на синтакса, полесно вметнување на тарабни знаци и тн. Сето ова го олеснува внесувањето на код преку викито.

КоденУредник не е воопшто поврзан со ВизуеленУредник. Овој уредник е додаток за Ace — отворен уредник на основа на JavaScript. КоденУредник автоматски се пушта на страници со JavaScript, CSS-страници и модули за Lua (Scribunto).

Стандарден википосредник

Standard WikiEditor interface.png

Посредник на КоденУредник

CodeEditor interface.png

Ако сакате да го исклучите КоденУредник, стиснете на ова копче: CodeEditor deactivation button.png. Ќе стои исклучен сè додека не го вклучите самите.