Open main menu

CEE WikiCamp 2015/Programme

Thursday, 30 JulyEdit

ArrivalEdit

At foyer of the hotel, for participants who come early this day.

Participants are greeted and shown their accommodation.

Friday, 31 JulyEdit

Arrival and RegistrationEdit

Starting time: 09:00 - 10:00

Registration for the event at foyer of the hotel.

Guided tour in the MuseumEdit

Starting time: 10:30 - 11:30

A tourist visit of the Archaeological Museum of Macedonia.

OpeningEdit

Starting time: 12:00
Duration: 30 min.

The organisers will welcome the participants with introductory speeches and with the format of the WikiCamp.

  Coffee breakEdit

12:30 - 13:00

Photo-thonEdit

Starting time: 13:00 - 14:00
Duration: 60 min.
Facilitator: Greta Doçi
Etherpad(notes and the list for articles to edit)

The participants will be given the task to increase the usage of the images taken in the photographic competitions Wiki Loves Monuments 2014 and Wiki Loves Earth 2015 in the countries from the CEE region.

  LunchEdit

14:00 - 15:00

Wiki Loves WordsEdit

Starting time: 15:00 - 16:00
Duration: 60 min.
Facilitator: Bojan Jankuloski

The participants will have to create entries about specific words on Wiktionary in different languages. The pronunciation of the words may also be recorded and used in the entries. The recorded audio files will be then uploaded on Wikimedia Commons and used in the articles on the languages.

  Coffee breakEdit

16:00 - 16:30

Wiki Loves Words 2nd sessionEdit

Starting time: 16:30 - 17:30
Duration: 60 min.
Facilitator: Bojan Jankuloski

The participants will record words/terms of key meaning in their culture. The recorded audio files will then be then uploaded on Wikimedia Commons and used in the articles on the languages as well as to illustrate Wiktionary entries.

  Coffee breakEdit

17:30 - 18:00

Photo-thon 2nd sessionEdit

Starting time: 18:00 - 19:00
Duration: 60 min.
Facilitator: Vasili Kisliak

The participants will be given the task to increase the usage of the images taken in the photographic competitions Wiki Loves Monuments 2014 and Wiki Loves Earth 2015 in the countries from the CEE region.

  DinnerEdit

19:00 - 21:00

The dinner is planned in the restaurant at the Old Bazaar in Skopje.

Saturday, 1 AugustEdit

WikiexpeditionEdit

Starting time: 09:00

The participants will be traveling by bus to the following route:

Lunch is planned in the cave restaurant Манастирска пештера (Manastirska Peštera, "Monastery Cave") in Matka. We will be back at the hotel around 18:00.

  National dinnerEdit

Starting time: 19:00 - 21:00

Macedonian traditional meals will be served at the hotel restaurant for all participants and the Macedonian team.

Sunday, 2 AugustEdit

Upload-a-thon and Edit-a-thon sessionEdit

Starting time: 10:00
Duration: 60 min.
Facilitator: Toni Ristovski and Snezhana Shtrkovska

The participants will free to upload the images taken during the Wikiexpeditions on Wikimedia Commons or could choose to create articles about Macedonia on Wikipedia in their own languages.

  Coffee breakEdit

11:00 - 11:30

Last session: Lightning talks and ClosingEdit

Starting time: 11:30
Duration: 60 min.

The session will continue with uploading the photos and/ or with creating new articles on Wikipedia. Also, there will be a series of brief lightning talks given by the participants about their stay in Macedonia. The closing talk is brief

  Coffee breakEdit

12:30 - 14:00

Last coffee break is planned as goodbye event.