Amical Wikimedia/maig 2018

Benvinguts al report d'Amical Wikimedia de maig de 2018. Durant aquest mes hem dut a terme dos actes per a la promoció del coneixement obert, per complir amb els objectius fundacionals d’Amical Wikimedia.

Report Mensual
maig 2018
+ reports

Comunitat

edit
Comunitat
 
 
 
 

Projectes gestionats per voluntaris d'Amical

edit

Tallers, seguiment i formació interna

edit
Nota: Algunes reunions de seguiment en el món real no es mencionen en aquest report per mantenir la privacitat de les lower voices.

Reunions

edit

Educació

edit
Educació

maig és un mes de continuïtat dins el curs escolar, com reflecteixen els nostres cursos en marxa. Intentem que siguin de temes variats per cobrir escletxes temàtiques. Durant el mes d'maig hem signat un conveni marc de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Projectes en curs

edit

Tallers i esdeveniments

edit
  • 25 de maig - Conferència sobre viquipèdia a Veterinària UAB
  • 31 de maig - Viquimarató Salut a la Universitat de Girona


Publicacions científiques

edit
  • Congrés EDO Lideratge i gestió del talent a les organitzacions.


Cultura (GLAM)

edit
Cultura (GLAM)


Projectes en curs

edit

Esdeveniments i concursos

edit
  • 14 de maig - Tallers per a professionals de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat.

Reunions

edit
  • 23 de maig - Presentació de projecte wiki a empleats CCCB
  • 24 de maig - Reunió amb Ajuntament de Barcelona
  • 28 de maig - Viquiprojecte:APPEC

Continguts

edit
Continguts

Concursos d'edició

edit

Viquimaratons

edit

Reunions

edit

Comunicació i discurs

edit
Comunicació i discurs

Trobades, xerrades i reunions

edit
  • Premis punt cat. Participació com a jurat.


Cobertura de mitjans

edit

Wikimedia Hackathon

edit
Wikimedia Hackathon 2018

La Wikimedia Hackathon 2018, que ha reunit a la UAB de Barcelona uns 300 assistents de 48 països, ha tancat aquest diumenge després d’impulsar 84 nous projectes. La majoria d’aquestes idees serviran per fomentar la diversitat lingüística, millorar la base de dades Wikidata i progressar en l’automatització de la lluita contra el vandalisme.

Alguns d’aquests treballs són la creació d’un teclat virtual per la llengua fon que es parla a Benín i un prototip per poder traduir articles des del mòbil. El multilingüisme ha estat un dels pilars d’aquesta edició organitzada per Amical Wikimedia, amb el suport de la Fundació Wikimedia i la UAB. Entre els altres projectes, hi ha diverses millores en el sistema anomenat Ores per la detecció del vandalisme a la Viquipèdia, un nou joc per millorar la base de dades Wikidata i un espai al núvol per projectes de desenvolupadors.

Per primera vegada en la història d’un esdeveniment d’aquestes característiques, s’ha rebutjat l’ajuda de grans empreses per posar l’organització en mans d’un equip de voluntaris. Inspirats per aquest fet, una quarta part dels inscrits s’ha ofert també per ajudar en tasques de voluntariat. D’aquesta manera Amical Wikimedia ha volgut ser coherent entre els valors que defensa en projectes com la Viquipèdia, que tothom edita lliurement, i la resta d’actes que organitza, tal i com ha reconegut la directora del programa d’esdeveniments de la Fundació Wikimedia, Rachel Farrand en l’acte de tancament.

Un altre dels aspectes del moviment wiki és el foment de la diversitat. En aquest sentit, la política de beques ha permès que el 20% dels registrats fossin dones, el doble del percentatge habitual en aquests àmbits. S’ha fet un esforç per acollir les necessitats de cadascú, tenint en compte les persones amb necessitats dietètiques especials i les qui celebren el ramadà. També s’ha donat resposta a les famílies amb nens, persones amb mobilitat reduïda o altres necessitats per tal de facilitar que tothom se sentís acollit i a gust a l’esdeveniment. S’ha fomentat la sostenibilitat amb l’ús de vaixelles biodegradables i el reaprofitament del menjar per part de menjadors socials.

La propera edició de la Wikimedia Hackathon tindrà lloc a Praga, capital de la República Txeca, on s’espera que es mantingui l’esperit de la present convocatòria, que tinguin continuïtat els projectes tècnics començats enguany i que les aliances forjades entre desenvolupadors de diferents comunitats donin fruit en col·laboracions a llarg termini.


Global Metrics

edit
Note: These metrics only report events or projects which took place or ended during this month. Longer term projects like Educational or Wikipedian in Residence are reported on our semester report or the month where the project finishes.
Program Event/project/task #Active Editors #New editors # People involved Media Used #Articles improved #Bytes Other Comments
1 - COMMUNITY Follow ups 25 N/A
2 - EDU Conferència sobre viquipèdia a Veterinària UAB 2 0 60 N/A
2 - EDU Viquimarató Salut a la Universitat de Girona 2 25 30 25 34 N/A
3 - CULTURE Tallers per a professionals de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat 2 23 28 5 64 N/A
3 - CONTENT Showcase to CCCB employees 1 15 N/A N/A N/A
4 - CONTENT Meeting with Barcelona Town Council 1 N/A N/A N/A
4 - CONTENT Feminism fights 8 1 10 12 23
5 - COMMS Congres EDO sobre lideratge i organització 1 67 N/A N/A N/A Conference
6 - WMHACK Wikimedia hackathon time!!! 90 N/A 300 N/A N/A N/A WMHACK Goes in another specific report
Total (estimated) 132 49 540 42 121 N/A