Adresimi i mangësive gjinore/Kërkimi

This page is a translated version of the page Address the gender gap/Research and the translation is 100% complete.

Mësoni nga miqtë tuaj.
Gjeni cilat çështje janë kërkuar në të kaluarën. Kërkoni raporte, prezantime, pjesë të mediave dhe të tjera.

Artikuj të medias

Një përzgjedhje e artikujve rreth hendekut gjinor (për më shumë artikuj të gjuhës angleze, shikoni Task force/ kërkimi dhe media i hendekut gjinor):

Artikuj kërkimi

 • Antin, J.; Yee, R.; Cheshire, C.; Nov, O. (2011). "Gender Differences in Wikipedia Editing". WikiSym. Open access
 • Collier, Benjamin; Bear, Julia (2012), "Conflict, criticism, or confidence: an empirical examination of the gender gap in Wikipedia contributions", Proc. of CSCW, DOI:10.1145/2145204.2145265doi:10.1145/2145204.2145265 
 • Laniado, David; Castillo, Carlos; Kaltenbrunner, Andreas; Fuster Morell, Mayo (Aug 27–29, 2012). "Emotions and dialogue in a peer-production community: the case of Wikipedia" (PDF). WikiSym. Linz, Austria: ACM Press. Open access
 • Stine Eckert; Linda Steiner (2013). "(Re)triggering Backlash: Responses to News About Wikipedia’s Gender Gap". Journal of Communication Inquiry 37 (284): 284–303. DOI: 10.1177/0196859913505618doi: 10.1177/0196859913505618. 
 • Hill B.M., Shaw A. (2013). "The Wikipedia Gender Gap Revisited: Characterizing Survey Response Bias with Propensity Score Estimation". PLoS ONE 8 (6). DOI:10.1371/journal.pone.0065782doi:10.1371/journal.pone.0065782.  Open access
 • Lam, S. K.; Uduwage, A.; Dong, Z.; Sen, S.; Musicant, D. R.; Terveen, L.; Riedl, J. (2011). "WP:Clubhouse? An Exploration of Wikipedia's Gender Imbalance". WikiSym. Open access
 • Sook Lim; Nahyun Kwon (2010). "Gender differences in information behavior concerning Wikipedia, an unorthodox information source?". Library and Information Science Research 32 (3): 212–220. DOI: 10.1016/j.lisr.2010.01.003doi: 10.1016/j.lisr.2010.01.003.  Open access
 • Linda Steiner and Stine Eckert,  “Wikipedia’s Gender Gap,” in Media Disparity: A Gender Battleground, ed. Cory Armstrong (Lexington Books: 2013).
 • Julia Adams and Hannah Brückner, “Wikipedia, sociology, and the promise and pitfalls of Big Data,” Big Data & Society, 2 (2)(Dec 2015,), accessed December 7, 2015, DOI: 10.1177/2053951715614332
 • Claudia Wagner et al., "It's a Man's Wikipedia? Assessing Gender Inequality in an Online Encyclopedia,” Ninth International AAAI Conference on Web and Social Media. Ninth International AAAI Conference on Web and Social Media, Last modified April 21, 2015, accessed December 7, 2015
 • Amanda Menking and Ingrid Erickson, “The Heart Work of Wikipedia: Gendered, Emotional Labor in the World's Largest Online Encyclopedia,” in Proceedings of the 33rd Annual ACM Conference on Human Factors in Computing Systems (CHI '15) (ACM, New York, NY: 2015), 207-210, accessed December 7, 2015, doi=http://dx.doi.org/10.1145/2702123.2702514
 • ---> Listo një artikull kërkimi të ri --->


Një studim i shkurtër i gjetjeve kërkimore ekzistuese është në progres te Research:Gender gap. Ju mund të ndihmoni ta përmirësoni atë!